Foto: LETA

Atgriešanās Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) Krāslavas novada pašvaldībai patlaban nav dienaskārtības jautājums, atzina Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS).

"Patlaban mēs nopietni sekojam Latvijas Nacionālā attīstības plāna izstrādei, un Krāslavas novada pašvaldības atgriešanās vai neatgriešanās LPS lielā mērā būs atkarīga no tā, kāda vieta šajā plānā būs atvēlēta reģionālajai attīstībai. Cilvēkiem, lai arī kur viņi dzīvotu, ir jābūt normāliem sadzīves apstākļiem. Viņiem jābūt nodrošinātiem ar normālu infrastruktūru - elektroenerģijas padevi, sakārtotiem ceļiem, kursējošu sabiedrisko transportu un citām nepieciešamām lietām. Un nav pareizi mēģināt atrisināt reģionālās attīstības problēmas, pretstatot vienas pašvaldības citām," uzsvēra Upenieks.

Jau ziņots, ka maijā Krāslavas novada pašvaldība nolēma izstāties no LPS. Par šādu rīcību domes sēdē vienbalsīgi nobalsoja visi pašvaldības deputāti, kurus neapmierina LPS pārstāvība pašvaldības sarunās ar Ministru kabinetu.

LPS, kura ir tiesīga pārstāvēt pašvaldības to sarunās ar Ministru kabinetu un kuras galvenie mērķi tiek definēti kā pašvaldību kopīgo problēmu risināšana un pašvaldību interešu aizstāvēšana, pēc Krāslavas novada domes priekšsēdētāja domām, nav pietiekami atbalstījusi reģionu vienlīdzīgu attīstību.

Ziņots arī, ka jūnijā drīz pēc Krāslavas novada domes izstāšanās no LPS Upenieks apsvēra iespēju atstāt arī ZZS. Aģentūrai LETA viņš sacīja, ka izstāšanās no ZZS neesot viņa dienaskārtībā.

Kā ziņots, vakar lēmumu apturēt darbību LPS pieņēma arī Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!