Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar Grana Padano  (1)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Saldais kartupelis, kā jau nosaukums pasaka, ir salds. Izcep lielās lauku šķēlēs, pieber rozmarīnu, rupjo sāli un pasniedz ar Grana Padano sieru, kurš ar savu sāļumu patīkami papildina kartupeļa saldumu.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg nomizotu saldo kartupeļu, lielās šķēlēs
  • 20 ķiploka daiviņas
  • 5 ēd.k. olīveļļas, cepšanai
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 tējk. smalki sakapāta rozmarīna
  • 50 g "Euroser" Grana Padano siera, plānās šķēlēs

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā liec kartupeļus, pārlej ar eļļu, pieliec ķiplokus, sāli, rozmarīnu un piparus. Ar rokām iemaisi un liec sakarsētajā cepeškrāsnī. Cep 25 minūtes, līdz kartupeļi gatavi. Izņem pannu no krāsns, ieliec kartupeļu šķīvjos un uzber daudz Grana Padano siera. Pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!