Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar Grana Padano 

(1)

Authors

Četras Sezonas

Article Actions

APP - Article Actions

Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar Grana Padano
Foto: ČetrasSezonas.lv

Saldais kartupelis, kā jau nosaukums pasaka, ir salds. Izcep lielās lauku šķēlēs, pieber rozmarīnu, rupjo sāli un pasniedz ar Grana Padano sieru, kurš ar savu sāļumu patīkami papildina kartupeļa saldumu.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 1 kg nomizotu saldo kartupeļu, lielās šķēlēs
  • 20 ķiploka daiviņas
  • 5 ēd.k. olīveļļas, cepšanai
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 tējk. smalki sakapāta rozmarīna
  • 50 g "Euroser" Grana Padano siera, plānās šķēlēs

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā liec kartupeļus, pārlej ar eļļu, pieliec ķiplokus, sāli, rozmarīnu un piparus. Ar rokām iemaisi un liec sakarsētajā cepeškrāsnī. Cep 25 minūtes, līdz kartupeļi gatavi. Izņem pannu no krāsns, ieliec kartupeļu šķīvjos un uzber daudz Grana Padano siera. Pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.