Foto: Publicitātes foto
Faktu trūkuma dēļ netiks ierosināta krimināllieta saistībā ar Daugavpils domes deputāta Pētera Dzalbes ("Atbildība") nepiedienīgo uzvedību kādā no Daugavpils naktsklubiem janvāra sākumā, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne.

Janvārī policijā tika saņemta izziņa no Daugavpils reģionālās slimnīcas par to, ka 7.janvārī kādam 1984.gadā dzimušam vīrietim tikuši nodarīti miesas bojājumi. Izvērtējot nodarīto miesas bojājumu smaguma pakāpi, tika konstatēts, ka tie nav būtiski. Tādēļ krimināllietu nolemts neierosināt.

Par nepiedienīgu uzvedību kādā no Daugavpils naktsklubiem administratīvi sodītais Daugavpils domes deputāts pārsūdzējis Administratīvajā tiesā arī Daugavpils domes Administratīvās komisijas lēmumu, saskaņā ar kuru viņam par nekorektu attieksmi pret pašvaldības policistiem izteikts mutisks aizrādījums, bet par necenzētu vārdu lietošanu sabiedriskā vietā piemērots piecu latu naudas sods.

Dzalbe pastāstīja, ka Administratīvās komisijas lēmumu esot pārsūdzējis, jo neesot ar to apmierināts.

Jau ziņots, ka 7.janvārī ap plkst.1.50 Daugavpils Pašvaldības policijas dežūrdaļā tika saņemts izsaukums par to, ka naktsklubā Viestura ielā bezkaunīgi uzvedas kāds vīrietis, kurš mēģina sākt kautiņu un lamājas necenzētiem vārdiem.

Plkst.2 Pašvaldības policijas diennakts patruļgrupa ieradusies notikuma vietā, kur pie ieejas naktsklubā to sagaidīja pilsonis, kurš izsaucis policiju. Vīrietis lūdzis policijas darbiniekus aizsargāt viņu no huligāna uzbrukumiem. Viņam esot draudēts ar fizisku izrēķināšanos.

Kamēr policija centusies ievākt informāciju par notikušo, no ēkas iznācis cilvēks, kurā policijas izsaucējs pazinis savu pāridarītāju, bet policijas darbinieki - vienu no pilsētas domes deputātiem - Dzalbi.

Ieraudzījis vīrieti, kas izsaucis policiju, deputāts piegājis pie viņa un, izmantojot necenzētus vārdus, mēģinājis sākt kautiņu. Policijas darbinieki izšķīruši kautiņa dalībniekus un piedāvājuši abām pusēm atrisināt konfliktu mierīgā ceļā, pēc kā cietušais devās uz medicīnisko iestādi, bet deputāts atgriezās naktsklubā.

Nākamajā dienā cietušais ieradies Pašvaldības policijā ar iesniegumu, kurā sīki izklāstījis savas pretenzijas. Iesnieguma kopija nosūtīta arī pilsētas domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim (LPP/LC).

Savukārt Dzalbe noliedz, ka būtu agresīvi uzvedies kafejnīcā, par ko ir saņemts iesniegums policijā.

Deputāts pastāstīja, ka 6.janvārī viesnīcā "Latgola" viņam bijusi tikšanās ar kādu uzņēmēju, kurš bija ieradies Daugavpilī. Vakariņās kafejnīcā "Taller" bijusi plānota vēl viena tikšanās, tādēļ lielākā kompānijā abi devušies turp.

"Vakara gaitā kāds garām kompānijai ejošs iereibis vīrietis par mums aizskaroši izteicies. Saņēmis aizrādījumu, viņš uzbudinājies, sācis draudēt un solījis kādu no kompānijas "nodot pa daļām orgāniem". Šajā brīdī es piecēlos un pamēģināju konfliktu nokārtot. Konfliktētājs stādījies priekšā kā policijas darbinieks un palūdzis mani doties viņam līdzi personas noskaidrošanai," teica deputāts.

Izejot ārā, viņš palūdzis vīrietim uzrādīt policijas darbinieka apliecību. Tā vietā svešais piedraudējis un izsaucis policiju. Ieradušies notikuma vietā, policijas darbinieki paskaidrojuši deputātam, ka viņus izsaukušajam vīrietim nav nekāda sakara ar policiju, bet viņa draudi esot vien fantāzijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!