Ja vien jums mājās nav milzīga izmēra pannas, jums tās būs jācep pa daļām. Ja saliksit uz pannas pārlieku daudz pankūciņu vienlaicīgi, tās nedaudz izpletīsies un salips kopā. Recepte no šefpavāres un triju bērnu māmiņas Sianas Blunosas grāmatas "Ņam, ņam, mazulīt!".

Paredzēts 10-12 pankūkām

  • 100 g miltu
  • 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes pūdercukura
  • 1/4 tējkarotes rīvētas muskatrieksta mizas vai muskatrieksta
  • 1 viegli sakulta ola
  • 90 ml piena
  • 50 g konservētas vai saldētas
  • kukurūzas
  • nesālīts sviests vai eļļa cepšanai

1. Sausās sastāvdaļas izsijājiet traukā. Pievienojiet olu un aptuveni trīs ceturtdaļas piena. Rūpīgi samaisiet un pievienojiet atlikušo pienu, lai iegūtu viendabīgu, biezu mīklu. Iejauciet kukurūzu.

2. Nepiedegošā pannā uzkarsējiet nedaudz sviesta vai eļļas, tad ar deserta karoti lieciet mīklu uz pannas un cepiet aptuveni 1 ½ minūtes, līdz virsma kļūst gluda. Apgrieziet un turpiniet cept vēl aptuveni 1 ½ minūti, līdz pankūciņa iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.

3. Nolieciet pankūciņas atdzist uz virtuves papīra. Sadaliet porcijās un pasniedziet vai sasaldējiet.

4. Kad nepieciešams, atkausējiet un uzsildiet aptuveni 5 līdz 10 minūtes cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C.

Vairāk par muskatrieksta mizu

Muskatrieksta miza ir sarkanīgi oranžs muskatrieksta sēklas ārējais apvalks, kas garšas ziņā ir līdzīgs muskatriekstam, tomēr vēl izsmalcinātāks. Šajā receptē varat izmantot arī muskatriekstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!