Bijušais Daugavpils pilsētas pašvaldības vadītājs Jānis Lāčplēsis nespējis vadīt komandas darbu, intervijā laikrakstam "Latvijas avīze" pauda jaunā pilsētas vadītāja Žanna Kulakova.

"Attiecībā uz pēdējo gadījumu, kad mēra krēslā nomainīju savu partijas biedru Jāni Lāčplēsi, iemesls bija viņa nespēja veidot komandas darbu. Tas bija redzams jau oktobrī," intervijā norāda Kulakova.

Viņa uzsver, ka pašvaldības vadītāja pienākums ir vienot politiskos un administratīvos spēkus. "Jānim tas neizdevās pat koalīcijas ietvaros. Bija lēmumi, kurus viņš pieņēma vienpersoniski. Saskaņā ar koalīcijas līgumu mūsu pašu partija ierosināja viņu mēra amatam, tai arī bija tiesības viņu nomainīt, kam koalīcija neiebilda. It kā Jānim ir liela politiskā pieredze, bet tīri psiholoģiski viņam bija grūti veidot attiecības ar kolēģiem," intervijā stāsta Kulakova.

Kulakova uzskata, ka viņai šādu problēmu nebūs: "Es zinu, kas ir komandas darbs – viens pats augstus mērķus sasniegt nevar". Intervijā viņa uzsver, ka vadošos amatos strādā kopš 23 gadu vecuma un pēdējos desmit gadus dažādos amatos pašvaldībā. "Agrāk koalīcijā bija astoņi deputāti un viens vienmēr jutās kā "zelta balss". Tagad koalīcijā esam desmit deputāti: LPP/"LC", "Saskaņas cents", Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija un "Latgales tauta". Opozīcijā ir tie deputāti, kas nesen nosauca sevi par ZZS frakciju, un Jānis Lāčplēsis," par situāciju Daugavpils domē stāsta Kulakova.

"Pirmajās nedēļās darbi sokas, kolēģi palīdz. Nekādas lielas pārmaiņas pašvaldības darbā neesmu veikusi, bet, iespējams, lai strādātu efektīvāk, kaut kas būs arī jāpamaina," uzsver politiķe.

Runājot par savu darba stilu, Kulakova uzsver: "Esmu demokrāte un neatceros, ka būtu kliegusi uz saviem darbiniekiem."

Daugavpils pilsētas pašvaldību Kulakova vada kopš 24.marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!