Ziemeļaustrumu reģionālā lauksaimniecības pārvalde saņēmusi pirmos 16 aktus par kūlas dedzināšanu Gulbenes rajonā šopavasar. Ja kūla būs degusi zemēs, kuru saimnieki pieteiksies uz platību maksājumiem, tad viņiem šos maksājumus samazinās par 10 procentiem.
Reģionālais laikraksts "Dzirkstele" vēsta, ka aktus par kūlas dedzināšanas gadījumiem Ziemeļaustrumu reģionālā lauksaimniecības pārvaldei nogādājusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Gulbenes brigāde.

Ziemeļaustrumu reģionālā lauksaimniecības pārvaldes zemes un ūdens resursu daļas vecākā inspektore un koordinatore Jana Saleniece laikrakstam stāsta, ka katru konkrēto gadījumu izvērtēs. Ja kūla būs degusi zemēs, kuru saimnieki pieteiksies uz platību maksājumiem, tad viņiem šos maksājumus samazinās.

Līdz šim Gulbenes rajonā lielākoties degusi pērnā zāle pļavās autoceļu malās. Kūla dega arī Gulbenē, Nākotnes ielā, neizmantotās estrādes tuvumā, pie Mellupes dzelzceļa stacijas Stradu pagastā, kā arī Stāķos pļavā uzņēmuma tuvumā.

VUGD Gulbenes brigādes komandiera vietnieks Vijārs Griķis laikrakstu informē, ka piektdien ugunsdzēsēji saņēmuši septiņus izsaukumus sakarā ar kūlas degšanu, sestdien - četrus izsaukumus, svētdien - divus. Pērnās zāles dedzināšanas dēļ jau cietusi arī viena ēka - nodedzis šķūnis Dūrē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!