Kuldīgas dome kategoriski iebilst pret Iekšlietu ministrijas plāniem līdz 1.septembrim no darba Kuldīgas rajonā atbrīvot 42 no 96 policijas darbiniekiem, informē Kuldīgas domē.

Kuldīgas domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ir neizpratnē par šādu Iekšlietu ministrijas nostāju, jo tas negatīvi ietekmēs drošību un kārtību novadā, turklāt bez darba paliks vairāki desmiti cilvēku.

Lai nepieļautu tik krasu darbinieku samazinājumu policijā, pašvaldība gatavo oficiālas vēstules Iekšlietu ministrijai, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai un Latvijas Pašvaldību savienībai.

Priekšsēdētāja uzskata, ka ir neiespējami no darba policijā atbrīvot 42 darbiniekus, neietekmējot kriminogēnās situācijas pasliktināšanos Kuldīgas novadā. Jau tagad, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai valstī, krasi pieaudzis noziegumus skaits rajonā, īpaši zādzības. Samazinot darba vietas, tiks dota „zaļā gaisma” noziedzībai. Kuldīgas rajona policijas pārvaldes darbinieki daudzus gadus ir pierādījuši, ka spēj ieņemt līderpozīcijas valsts mērogā noziegumu apkarošanā un atklāšanā. Kuldīgas rajona policijas pārvalde Kurzemē ieņem 1. vietu noziegumu atklāšanas ziņā.

Pēc Kuldīgas domes rīcībā esošās informācijas, kopumā Kurzemes reģionā plānots samazināt 69 valsts policijas darbiniekus – Kuldīgā 42, Saldū 29, bet Ventspilī 7. Savukārt Talsos plānots pieņemt darbā 3, bet Liepājā 7 policistus. Pašlaik Kuldīgas rajona policijas pārvaldē strādā par 5 policijas darbiniekiem vairāk nekā Saldū, un par 10 vairāk nekā Talsos. Valsts policijas pārvaldes tiek pārstrukturizētas jaunizveidoto novadu ietvaros. Plānots, ka Kurzemē ar 1. septembri tiks izveidota viena reģionālā pārvalde, kas atradīsies Liepājā, bet Kuldīgā, Talsos, Saldū, Ventspilī, kā arī Liepājā esošās pārvaldes tiks pārveidotas par iecirkņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!