Kuldīgas dome nolēmusi izsolē pārdot Virkas muižu. Īpašums sastāv no aptuveni 8000 m2 zemes un ēkas. Izsoles sākumcena noteikta 50 000 latu. Ar noteikumiem var iepazīties domes informācijas centrā.
Iepriekš telpas iznomātas firmai Virkas muiža, kas no nomas atteikusies. Pašvaldība uzskata, ka pārdot ir izdevīgāk, jo jaunais saimnieks maksās nekustamā īpašuma nodokli. Ja rastos cits nomnieks, kas sakārtotu namu, pašvaldībai būtu jāsamazina nomas maksa, skaidro domes attīstības un apsaimniekošanas departamenta direktors Gints Astičs.

Izsolāmajai ēkai ir apgrūtinājums: divi izīrēti dzīvokļi, par kuru lietošanu noslēgts beztermiņas īres līgums, kas pircējam ir saistošs. Jaunais īpašnieks piecos gados pēc pirkuma līguma noslēgšanas nedrīkst īpašumu pārdot, dāvināt vai mainīt. Būs jāsaglabā un jāatjauno ēkas arhitektoniskais veidols un fasāžu detaļas. Saskaņā ar pilsētas teritoriālo plānu Virkas ielas 27. nams atrodas sabiedrisko un darījumu iestāžu apbūves zonā.

Bijušais nomnieks Āris Pētersons stāsta, ka muižai bijusi raiba vēsture. Tā pastāvējusi jau kopš hercoga Jēkaba laikiem, iespējams, citā izskatā, savulaik piederējusi baronam fon Firksam. Muiža pēdējos desmit gadus bijusi sabiedrisks objekts, kopš 1991.gada ēkā saimnieko SIA “Alter”, vēlāk KK klubs, tūrisma firma “Virkas muiža” te bija iekārtojusi prezentācijas un semināru telpas, izklaidei – biljardu un minigolfu, kafejnīcu un jauniešu viesnīcu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!