Piektdien Kuldīgā vandaļi izpostījuši stādījumus divos pilsētas parkos, raksta laikraksts "Kurzemnieks".
Izpostītas puķu dobes Kuldīgas semināra parkā un Estrādes parkā, kurā stādi bija nesen iedēstīti.

"Tikai aizvakar (trešdien) puķes iestādījām. Tik skaistas te nekad nav bijušas, nolēmām riskēt. Pirmajā naktī bija nozagti pieci stādi, bet, ieraugot šo postažu, pilnīgi rokas nolaižas," laikrakstam norādījusi semināra parka kopēja Gunta Būdeniece. Sieviete pieļauj, ka vainīgi, iespējams, pusaudži, jo "pēdas dobē nav lielas."

Kuldīgas komunālo pakalpojumu struktūrvienības vadītāja Aiva Bēķe skaidro, ka abās dobēs iedēstīti 170 stādi, kam iztērēti 68 lati, katra puķe maksājusi 40 santīmu. "Laikam neko citu kā samtenes, kas ir necilākas un ļoti izturīgas, te nedrīkst stādīt," viņa secina.

Estrādes parka kopēja Mirdza Muižniece stāsta, ka vasaras puķes plēstas arī dobē pie Pētera ielas. Viņa te strādā jau 12 gadu un pārliecinājusies, ka jauniešu vēlme demolēt nemazinās.

Kuldīgas pašvaldības policijas jaunākais inspektors Oskars Linkovskis atzina, ka vienīgais, ko var darīt, – uzrakstīt aktu un naktīs patruļbraucienos pievērst lielāku uzmanību konkrētām vietām. Inspektors aicināja cilvēkus, kuri parkos kaut ko redzējuši, ziņot policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!