Teātra nams "Jūras vārti" šajā vasarā ir sarūpējis krāsainu pasākumu programmu visām gaumēm – jauniešu pasākumu "Jurziņš", mākslinieces Daces Lielās personālizstāde un Jūras spēku gleznu izstāde, klasiskās mūzikas cienītājiem Džakomo Pučini operu "Čo-čo-sana" (Madame Butterfly), Džakomo Karisini oratoriju "Jona" un "Jefta" atskaņojumu, kā arī Imanta Kalniņa mūzikas koncertu.

Jūlijā Teātra nama "Jūras vārti" foajē apskatāma mākslinieces Daces Lielās personālizstāde, bet izstāžu zālē apskatāma izlase no pagājušā gada rudenī Latvijas Kara muzejā izstādītās Martas Jurjānes, Daces Gailes un Gerdas Stūres Latvijas kara flotei veltītās gleznu kolekcijas.
Pilsēta svētkos Teātra nams "Jūras vārti" klasiskās mūzikas cienītājiem piedāvā 6. augustā apmeklēt krievu režisora Jurija Aleksandrova iestudētu komponista Džakomo Pučini operu trīs cēlienos "Čo - čo - sana"(Madame Butterfly), kura tiek veidota kā starptautisks projekts ar Krievijas Marijas teātra, Sanktpēterburgas operas un Latvijas Nacionālās operas piedalīšanos, bet 7. augustā baudīt komponista Džakomo Karisimi oratorijas "Jona" un "Jefta" , ko atskaņos baroka orķestris "Collegium Musicum Riga" kopā ar Ventspils kamerorķestri.
Svētku izskaņā 8. augustā ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti apmeklēt Imanta Kalniņa mūzikas koncertu, kurā tiks atskaņoti komponista skaņdarbi ar Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša, Raiņa, Eduarda Veidenbauma un Olafa Gūtmaņa dzeju, dziesmas no cikla ar Jāņa Poruka dzeju, cikla "Dzejnieks un nāra", kā arī no teātra izrādēm "Mīla, džezs un velns" un "Cilvēks, kas smejas".
Sīkāku informāciju par pasākumiem un naktsmītnēm skatīt www.tourism.ventspils.lv!
Laipni lūgti Ventspilī!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!