Valsts kultūrkapitāla fonds šogad atbalstījis vairākus Valmieras Novadpētniecības muzeja projektus, kopumā par vairāk nekā 6700 latiem, aģentūru LETA informēja muzeja direktore Iveta Blūma.
Muzeju valsts pārvaldes izstrādātajā un Kultūrkapitāla fonda finansētajā Kultūras programmā "Nacionālas nozīmes projekti akreditētajos muzejos" atbalstīti Valmieras Novadpētniecības muzeja projekti par Izstāžu zāles modernizāciju un digitālās ekspozīcijas izveidošanu.

Par fonda piešķirtajiem līdzekļiem tiks iegādāta nepieciešamā programmatūra un digitālās ekspozīcijas demonstrēšanai atbilstošs ekrāns. Savukārt 960 lati piešķirti Baltijas Muzeoloģijas vasaras skolas organizēšanai, kas jūlijā norisināsies Valmierā.

Muzeoloģijas skola notiks trešo gadu. Pasākuma programmu veidos starptautiski atzītu lektoru skatījums uz muzeju, tā vietu sabiedrībā un darbības problēmām, kā arī vairāku muzeju apmeklējumi. Vasaras skolas dalībnieki būs Baltijas valstu muzeju speciālisti, informēja Blūma.

Muzejs saņēmis arī vairāk nekā 900 latus Beitu senkapos iegūtā arheoloģiskā materiāla restaurācijai jaunās ekspozīcijas vajadzībām. Tāpat projektu konkursā iegūts finansējums vaska figūras iegādei, kas nepieciešama pastāvīgās ekspozīcijas par Valmieras vēsturi izveidošanai.

Tāpat Kultūrkapitāla fonds piešķīris vairāk nekā 600 latus Valmieras Novadpētniecības muzeja tehnoloģiskās bāzes attīstībai, bet gada sākumā fonds finansiāli atbalstīja Valmieras Novadpētniecības muzeja ieceri organizēt tēlnieka Andra Vārpas personālizstādi.

Valsts kultūrkapitāla fonda mērķis ir veicināt līdzsvarotu kultūras un mākslas nozaru jaunrades attīstību un kultūras mantojuma saglabāšanu valstī saskaņā ar valsts kultūrpolitikas vadlīnijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!