Foto: AFP/Scanpix
Pētniekiem, kuri aizraujas ar līdzcilvēku uzvedības analizēšanu, ir sakāms savs vārds gandrīz par katru kustību un vārdu, kur nu vēl par noteiktiem rituāliem un gājieniem. Acīmredzot katrā no mums ir "iemontēta" kāda mikroshēma, pēc kuras darbojamies un rīkojamies. Tas savukārt liecina par tipiskām rakstura iezīmēm, uzskatiem un dzīves pozīciju. Arī tāda ikdienišķa lieta kā kafijas dzeršana nav izņēmums. Arī pēc tās var izdarīt dažu labu secinājumu par to, kādas īpašības slēpjas kaut kur dziļi iekšā.

Kapučīno baudītājs

Tipiskais kapučīno cienītājs, kurš jebkurā kafijas dzeršanas vietā dod priekšroku tieši šim dzērienam, vidēji ir vecumā no 25 līdz 50 gadiem, taču allaž jūtas jaunāks par savu oficiālo vecumu pasē un arī atbilstoši uzvedas. Šim tipam prieku sagādā teju vai viss, kas dzīvē nāk priekšā, un viņš ar sirdi un dvēseli, un plašu atvēzienu arī bauda šo dzīvi. Galvā nemitīgi rosās radošas domas, kas neļauj viņam palikt mierā, un liktenis bieži vien piespēlē pat nenojaustas iespējas un izdevības. Laime un harmonija privātajā dzīvē viņam ir svarīgāka par kārtējo soli augšup pa karjeras kāpnēm. Vislabāk tādi cilvēki jūtas savu mīļo cilvēku lokā.

Putu mīlētājs

Šim kafijas dzērāju tipam piemīt attāla līdzība ar bērniem smilšu kastē - uz mata tāpat kā mazulis spēlējas ar smiltiņām, viņš rotaļājas ar kafijas putām: aizrautīgi stumj kopā putu pauguriņus, šķipelē putas prom no tasītes malām un ar karotīti zīmē rakstus kafijas virspusē. Putu mīlētājas no visas sirds bauda dzīvi, bet pie baudīšanas, saprotams, piederas arī visi tie mazie grēciņi, kas aizliegto augli padara tik saldu. Putu mīlētājs ir radošs cilvēks, priecīgs un atraktīvs, viegli atmet ar roku rūpēm un raizēm un ātri sajūsminās par visu jauno. Taču reizēm viņam tomēr nenāktu par ļaunu konsekventāk sekot savam mērķim. Ja kas, tad partnerattiecībās viņš pieder pie grūtu audzināmajiem tipiņiem.

Kafijas maisītājs

Pie šīs kategorijas sevi var pieskaitīt ikviens, kurš savu kapučīno vai jebkuru citu kafiju, kam piederas putu cepurīte virsū, uzskata par dzeramu tikai tad, kad putiņas ir pilnībā iemaisītas šķidrumā. Lieta tāda, ka putu kārtiņa viņam neapzināti asociējas ar kalorijām bagātu krējumu, un, būdams apzinīgs cilvēks, kas rūpējas par sava ķermeņa vingrumu un labsajūtu, viņš jebkurām aizdomīgām kalorijām met līkumu. Maisītājs pievērš lielu uzmanību figūrai un apzināti cenšas to piemērot noteiktiem standartiem. Arī darba jomā viņš ir perfekcionists ar tieksmi uz sīkmanību. Savstarpējās attiecībās viņš labi sadzīvo ar taupīgo kakao fanu.

Stūrīšu bīdītājs

Pārliecināts estēts ar devīzi - apejies saudzīgi ar to, kas puto, jo nekad jau neko nevar zināt. Tieši tāpēc viņš savā tasītē allaž izbrīvē vienu mazu pleķīti pie tasītes malas, lai cukurs netīšām nesabojā glīto putu kārtiņu. Izskats, stils un dzīvesveids viņam ir tikpat svarīgas lietas, cik laiks, kad nodoties sapņošanai. Baudot kapučīno vai latte macchiato, viņam izdodas aizbēgt no ikdienas, turklāt reizēm, tik lielā mērā, ka zūd realitātes izjūta. Savukārt partnerattiecībās viņam ātri vien izdodas izraisīt strīdu ar tādu cilvēku, kurš piederas pie putu mīlētāju vai kafijas maisītāju kategorijas.

Kakao draugs

Tam, ko dzeram, ir jāizskatās labi un daudz, turklāt lieliski jāgaršo un maz jāmaksā. Arī viņam patīk darboties ar putām, taču parasti kakao dzērienam putu ir par maz, lai varētu izpausties kā nākas. Ja vien būtu iespējams, viņš katrai porcijai piebērtu vēl pa vienai karotītei kakao. Arī mājās viņam allaž ir noglabāti slepeni kakao krājumi. Paradumi viņu padara citu acīs par visnotaļ konservatīvu tipiņu, taču pašam rada tik vajadzīgo drošības sajūtu. Taču tad, kad nepieciešams ātri rīkoties, strauja lēmumu pieņemšana nesagādā viņam nekādas problēmas.

Latte Macchiato baudītājs

Vidējais vecums viņam ir no 20 līdz 40 gadiem, viņš izceļas ar modernu dzīvesstilu, mēdz būt dinamiskāks un daudzpusīgāks par kapučīno cienītāju. Arī par pašapziņas un godkāres trūkumu viņš nevar sūdzēties un mīļuprāt ielaižas riskantās padarīšanās. Lai gan dzīve reizēm met gluži negaidītus līkločus, viņam ir precīzs priekšstats par principiem, plāniem un mērķiem. Viņš ir zinātkārs, pielāgoties spējīgs un konsekventi cenšas īstenot savas vēlmes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!