Foto: stock.xchng
Kurzemē apdegumus guvis kāds vīrietis, dzēšot paša izraisītu kūlas ugunsgrēku, bet Latgalē izglābti divi vīrieši, kuri neveiksmīgi sākuši laivošanas sezonu, jo laiva apgāzusies.

Kopumā mediķiem aizvadītā diennakts bijusi darbīga, jo dienests devies uz 1200 izsaukumiem, no kuriem 159 bija traumas, aģentūrai BNS pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Kurzemē kūlas ugunsgrēku izraisījusi smēķēšana. Vīrietis pats centās liesmas nodzēst, kā rezultātā guva galvas un kakla apdegumus. Savukārt ar ķermeņa atdzišanu ārstniecības iestādē Latgalē nonākuši divi vīrieši, kuri piektdien gribēja atklāt laivošanas sezonu Daugavā. Laiva apgāzusies, bet vīriešu nogādāšanai krastā tika izsaukts arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Bijuši arī vairāki gadījumi, kad cilvēki atrasti uz ielas bez dzīvības pazīmēm. "Grūti pateikt nāves iemeslu, bet daļai tas varētu būt alkohols," minēja Bukša.

Zemgalē trīs gadus vecs puika piektdien guvis smadzeņu satricinājumu un sasitumus, kad viņam uz galvas uzkritis akmens, kas tika mests ārā pa daudzstāvu mājas logu.

Bet pēc ugunsgrēka deviņstāvu mājā Rīgā, Varavīksnes gatvē, slimnīcā nonākuši trīs cilvēki, no kuriem vienam ir smags stāvoklis, jo viņam ir sejas un elpošanas ceļu apdegumi. Viņam tika veikta arī reanimācija. Deviņstāvu mājā izdega dzīvoklis pirmajā stāvā, kas radīja ļoti stipru sadūmojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!