Foto: LETA
Daugavpils dome ceturtdien ārkārtas sēdē atcēla no amata līdzšinējo domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi (LPP/LC), portāls "Delfi" uzzināja pašvaldība.

Par Lāčplēša atbrīvošanu no priekšsēdētāja amata ziņoja domes priekšsēdētāja vietniece Žanna Kulakova. Viņa paziņoja, ka Lāčplēsis sava darba laikā mēra amatā parādīja, ka "viņš nav pilnvērtīgi spējīgs veikt politisko spēku konsolidāciju nosprausto mērķu sasniegšanai, tiek pārkāptas koalīcijas līguma normas", informēja pašvaldībā.
Balsošana bija aizklāta. Balsošanā piedalījās visi 15 deputāti. Par domes priekšsēdētāja atstādināšanu balsoja 10 deputāti, pret atstādināšanu bija pieci domnieki.

Jau ziņots, ka Lāčplēsim visvairāk tiek pārmests komunikācijas trūkums un nespēja sastrādāties, komentējot situāciju Daugavpils domē, iepriekš teica 10.Saeimas deputāte Rita Strode (LPP/LC).

Bijušais Daugavpils rajona padomes izpilddirektors, 9.Saeimas deputāts, LPP/LC biedrs daugavpilietis Vitālijs Aizbalts pauda pārliecību, ka Lāčplēsim, esot Daugavpils mēra amatā, tomēr nav izdevies organizēt darbu komandā, pietrūcis komunikācijas ar kolēģiem, - bijuši jautājumi, par kuriem deputāti uzzinājuši no preses, nepietiekama vērība pilsētā veltīta arī dažādu saimniecisko jautājumu risināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!