Foto: LETA
Amatus Jūrmalas domē pēc Gata Trukšņa (LPP/LC) iecelšanas mēra amatā ieņem ar kukuļdošanā apsūdzēto bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu (Jūrmala - mūsu mājas) saistītas personas, ceturtdien raksta laikraksts "Diena".

Truksnis līdz šim kategoriski noraidīja piederību tā dēvētajam Munkevica klanam, norāda laikraksts.

Kā uzzināja laikraksts, no amata gāztā Romualda Ražuka (PS) laikā ieceltais domes izpilddirektors Vilmārs Freimanis devies atvaļinājumā un viņa prombūtnes laikā izpilddirektora pienākumus pilda Valdis Vītoliņš, kurš bija izpilddirektors Munkevica laikā.

Jūrmalas domes pārstāve Inese Auniņa laikrakstu informēja, ka 23. septembra domes sēdē lems par jaunizveidotās Kapitāldaļu pārvaldīšanas nodaļas vadītāja iecelšanu. Laikraksta rīcībā ir ziņas liecina, ka šo amatu ieņems Jūrmalas domes deputāts, Munkevica partijas biedrs Egmonts Krūmiņš. Munkevica laikā Krūmiņš bija SIA "Jūrmalas namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs.

To, ka Krūmiņš ir iecelts par šīs nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs, apstiprināja Jūrmalas vicemērs Māris Dzenītis, kurš arī norādīja, ka izmaiņas būs faktiski visās Jūrmalas kapitālsabiedrībās. Piemēram, no valdes locekļa amata tiks atbrīvota deputāte Marija Vorobjova, kura atrodas interešu konfliktā, vienlaikus ieņemot valdes locekļa amatu SIA "Jūrmalas gaisma" un SIA "Dzintaru koncertzāle", kā arī Jūrmalas domes kontroles komisijas priekšsēdētāja amatu. Vorobjova ir viena no lieciniecēm kukuļdošanas lietā pret Munkevicu, atgādina laikraksts.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā ceturtdienā par Jūrmalas mēru ievēlēts Truksnis. Jūrmalas mēra krēsls kārtējo reizi kļuva vakants, jo 9.septembra vakarā dome atcēla no priekšsēdētāja amata "Pilsoniskās savienības" pārstāvi Romualdu Ražuku. Ražuks par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika iecelts aptuveni pirms 100 dienām, 20.maijā, kad no mēra amata tika gāzts kukuļdošanā apsūdzētais Munkevics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!