A/s "Balticovo" nesen notikušās avārijas dēļ bijis spiests daļu uzņēmumam piederošo vistu nonāvēt, trešdien raksta "Bauskas Dzīve". Precīzs skaits ar gāzi nonāvēto putnu nav zināms.
Negadījums, kā notikumu nosauca uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs, notika 18. jūlijā. Avarējusī iekārta ekspluatācijā nodota tikai pirms pusotra gada. "Acīmredzot, bijis defekts. Ierīces uzstādīšanas speciālisti pašlaik pārbauda sistēmu, lai noskaidrotu avārijas cēloņus. Nenoliedzami, tā ir krīzes situācija. Putnus, kuri tika iesprostoti, humānā veidā ar gāzi likvidēja un utilizēja," tā laikrakstam sacījusi uzņēmuma pārstāve Liāna Bokša.

Pārtikas un veterinārā dienesta Bauskas pārvaldes vadītājs Jānis Bite sacīja, ka avārija bijusi ļoti liela. "Avārija ir ļoti plaša mēroga, iepriekš nav noticis līdzīgs gadījums. Superindustriālā ražošanā šādas lielas nelaimes mēdz notikt. Seku likvidēšanā piedalījās daudz dienestu un speciālistu, proti, veterinārārsti, zootehniķi, Valsts glābšanas un ugunsdzēsības dienests, inženieri, elektriķi, mehāniķi un "Balticovo" vadība. Nodrošinājām dzīvo putnu pārdošanu zemniekiem, daļu vistu nokāvām, kā arī likvidējām atbilstīgi normām," Kā jau minēts, 30 000 vistu pārdeva, apmēram tikpat liels apjoms nokauts, likvidēto putnu daudzums netiek izpausts.

A/s "Balticovo" pēc vistu uzturēšanas iekārtas avārijas trīs dienās - no sestdienas līdz pirmdienai - izpārdeva 30 000 putnu par trim santīmiem gabalā, informē Bokša.

Negadījumā neviens cilvēks neesot cietis, videi kaitējums neesot nodarīts. Tā kā uzņēmumā ir vairākas vistu novietnes, ražošana nav apstājusies. Avārijas seku novēršana notiek pēc rīcības plāna, to paredzēts pabeigt šonedēļ. Pašlaik "Balticovo" strādā komisija, kas izvērtē negadījuma iemeslus un tuvākajā laikā aprēķinās zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!