Foto: LETA

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS) 2007.gada izlaiduma auto "Volvo", ar kuru piecus gadus braukājis darba darīšanās, pēc līzinga termiņa beigām no uzņēmuma "ALD Automotive" atpircis par divreiz zemāku cenu, nekā tādus pašus modeļus tirgo citiem, piektdien vēsta laikraksts "Zemgales Ziņas".

Laikraksts vēsta, ka Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina - tieši "Volvo" markas auto Jelgavas domes vadība iecienījusi kopš 2006. gada. Auto iepirkumos dome esot potenciālajiem mašīnu piegādātājiem izvirzījusi ārkārtīgi specifiskas prasības, piemēram, noteiktu auto krāsu, salonu ar koka un ādas apdari, tekstila tepiķiem, apsildāmiem spoguļiem un citām "ekstrām", vēsta laikraksts.

Laikraksts iepriekš domei pārmetis, ka šādos konkursos var uzvarēt tikai viena kompānija – "ALD Automotive", kas "Volvo" piegādājusi arī iepriekš , taču dome bažas esot noraidījusi. Tomēr, kā norāda laikraksts, konkursā pieteicās un uzvarēja tieši šī firma, kas bija arī vienīgais pretendents. Tā "ALD Automotive" ieguvusi 77,5 tūkstošu latu (bez PVN) līgumu uz trim gadiem, nodrošinot domes vadību ar 2011.gada izlaiduma "Volvo".

Atbilstoši noslēgtajam dienesta automašīnu nomas līgumam ar SIA "ALD Automotive" pēc nomas termiņa beigām 2011. gada 8. novembrī līdz tam nomātās automašīnas tika atdotas atpakaļ kompānijai, skaidrojusi Jelgavas domes preses sekretāre Līga Klismeta. "Uzņēmums automašīnu "Volvo S 80" piedāvāja iegādāties domes priekšsēdētājam, kurš iespēju izmantoja," laikrakstam sacījusi Klismeta. Tādējādi Rāviņš par 3859 latiem ticis pie 2007. gada izlaiduma mašīnas, ar kuru līdz tam pats brauca kā ar dienesta auto. Tagad viņš darba darīšanās pārvietojas ar tādu pošu, tikai 2011.gada izlaiduma auto.

Laikraksts, atsaucoties uz interneta sludinājumu vietnē ss.lv publicētajiem sludinājumiem, norāda, ka lētākais 2007. gada "Volvo S80" modelis nopērkams par nepilniem septiņiem tūkstošiem latu. Pārējos 12 sludinājumos šis modelis piedāvāts par dārgāku cenu – līdz par desmit tūkstošiem latu, noskaidrojis laikraksts.

Kādēļ Jelgavas mēram pie pierastā "Volvo" izdevies tikt par puscenu, SIA "ALD Automotive" Klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Diāna Ceplīte laikrakstam skaidrot atteicās, aizbildinoties ar komercnoslēpumu, sakot, ka "Volvo" "vispār nav tās ejošākās mašīnas". Tiesa, kā noskaidrojis laikraksts, patlaban "ALD Automotive" interneta lappusē līdzīgs 2007. gada "Volvo S80" piedāvāts par nepilniem 12 tūkstošiem eiro (vairāk nekā 8000 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!