Balvu rajona Kubuļu pagasta priekšsēdētājs un no "Tēvzemei un brīvībai" saraksta ievēlētais Ivars Šmats otrdien savā darba kabinetā, risinot darba jautājumus, ne tikai vārdiski apvainojis, bet arī vardarbīgi, ar abām rokām ieķeroties darbinieces apģērbā, mēģinājis apsēdināt darbinieci un projektu vadītāju Irēnu Začevu, sestdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Kad tā nepakļāvusies, priekšsēdētājs atvēzējies un liecinieces klātbūtnē iecirtis cietušajai pamatīgu pļauku. Par notikušo ziņots policijai. Cietusī ar iesniegumu vērsusies arī tiesā.

"Cik zinu, strīds starp priekšsēdētāju un Irēnu bija par kultūras namam piešķirtā finansējuma izlietojumu. Mani pasauca Irēna, bet priekšsēdētājs sāka rupji kliegt un ar varu mēģināja apsēdināt krēslā. Kad viņa nepakļāvās, priekšsēdētājs atvēzējās un iecirta viņai pļauku. Irēna sāka raudāt un izskrēja no kabineta. Es biju šokā. Domāju, ka priekšsēdētājs ies un atvainosies, bet viņš, it kā nekas nebūtu noticis, turpināja sarunu," stāsta Kubuļu kultūras nama vadītāja Maija Laicāne.

Par priekšsēdētāja rīcību vakar sprieduši arī pagasta padomes deputāti.

Pagasta padomes priekšsēdētāja vietniece Inta Kaļva: "Ja atklāti, nezinu, vai priekšsēdētājs pilnībā ir sapratis, ka viņš pacēlis roku ne jau tikai pret darbinieci, bet arī sievieti. Sarunu laikā neizskatījās, ka viņš izdarīto nožēlotu. Mēs viņam devām laiku pārdomām līdz pirmdienai," netieši liekot saprast, ka deputāti gaida priekšsēdētāja atkāpšanos. Par notikušo priekšsēdētāja darba kabinetā viņas rīcībā esot visai skopa informācija, taču "zinu, ka priekšsēdētājs kliedzis: te tev nav nekāda ferma un tu neesi slaucēja. Turklāt pašai cietušajai pēc sitiena bija uzpampis vaigs, viņa man rādīja arī skrāpējumu uz rokas un savainoto mēli."

Šmats laikrakstam par notikušo nekādus komentārus nesniedza.

Savukārt Balvu rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbiniece Solvita Leišavniece norādīja: "Policijā mēs izskatījām cietušās iesniegumu, un kriminālprocesa lieta ir atteikta. Mēs notikušajā nesaskatām arī huligānismu, tādēļ ieteicām cietušai ar privātu apsūdzību vērsties tiesā."

Začeva piektdien apstiprināja, šāda prasība tiesā jau iesniegta. Kamēr lietas materiāli neesot izskatīti tiesā, viņa nevēlas komentēt nedz notikušo, nedz arī savas prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!