Saeimas deputāts Guntis Blumbergs (ZZS) nolēmis kandidēt Ventspils domes vēlēšanās no partijas “Latvijai un Ventspilij” saraksta. Laikraksts “Diena” trešdien raksta, ka viņš tiek uzlūkots kā viens no reālākajiem kandidātiem uz domes priekšsēža amatu pēc vēlēšanām.
Blumbergs iespēju vadīt Ventspils domi vēl nekomentē, norādot, ka partijas saraksta pirmais numurs ir tagadējais mērs Aivars Lembergs. Arī Ventspils domes priekšsēža pirmais vietnieks Jānis Vītoliņš atturējās komentēt citas kandidatūras uz pilsētas galvas amatu, laikrakstam uzsverot, ka saraksta līderis ir Lembergs, un "mēs esam pārliecināti, ka viņš var būt arī mēra kandidāts".

Dažādos noziegumos apsūdzētais Lembergs visticamāk nevarēs pretendēt uz vadošo amatu pašvaldībā, raksta "Diena". Laikraksts prognozē, ja Blumbergs ir izšķīries aiziet no Saeimas, tad ticama ir iespēja, ka viņš arī pretendēs uz domes priekšsēža posteni.

Blumbergs pirms ievēlēšanas Saeimā bija Ventspils domes deputāts. Blumbergs laikrakstam atzina, ka ir savas pilsētas patriots un vēlas atgriezties Ventspilī, uzskatot, ka varot vairāk būt noderīgs tur, lai gan parlamentā iegūtā pieredze arī esot vērtīga. Ja viņu ievēlēs domē, tad Blumbergs, visticamāk, piedalīsies valdošās koalīcijas sanāksmēs kā partijas Latvijai un Ventspilij pārstāvis, raksta laikraksts. Šo politisko spēku, kam ir sadarbības līgums ar ZZS, pārstāv arī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!