Foto: PantherMedia/Scanpix
Aizvadītajā diennaktī divus bērnus Latgalē sakoduši suņi, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Ševčenko.

Latgalē deviņus gadus vecu bērnu kājā sakodis svešs suns, savukārt trīs gadus vecam bērnam, kuru sakoda savs suns, mediķi konstatējuši kostu brūci ausī. Vēl Kurzemē 53 gadus vecu vīrieti rokā sakodis kaimiņu suns.

Slimnīcā nogādāti vairāki cilvēki pēc bišu un lapseņu dzēlieniem.

Tāpat aizvadītajā diennaktī vairāki cilvēki cietuši no bišu un lapseņu dzēlieniem. Tā Rīgas reģionā mediķu palīdzība bija nepieciešama trīs cilvēkiem, no kuriem vienam cietušajam bija smaga alerģiskā reakcija, un viņš tika nogādāts slimnīcā. Arī Kurzemē pēc bišu dzēlieniem hospitalizētas tika divas 38 gadus vecas sievietes. Vidzemē ātrās palīdzības mediķi devušies uz četriem izsaukumiem saistībā ar kukaiņu dzēlieniem, tostarp divus cilvēkus nogādājuši slimnīcā. Savukārt Latgalē no bišu dzēlieniem cietuši 31 gadu vecs vīrietis un 44 gadus veca sieviete.

Vēl vakar Rīgas reģionā slimnīcā ar iespējamiem mutes apdegumiem nogādāta 11 mēnešus veca meitene, kas piekļuvusi zilajiem graudiņiem, bet Latgalē sešus gadus vecs bērns guvis traumas, nokrītot no šūpolēm.

Aizvadītajā diennaktī mediķi devušies uz 1283 izsaukumiem, palīdzība bija nepieciešama 189 cilvēkiem, kuri guva dažādas traumas sadzīvē sportojot, strādājot un atpūšoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!