Foto: PantherMedia/Scanpix
Neliels sals lielākajā Latvijas daļā pieturēsies visu pirmssvētku laiku, bet 24. decembrī dienā un naktī uz 25. decembri nelieli "mīnusi" saglabāsies vien Latvijas austrumu rajonos – Latgalē un Vidzemes austrumos, kur Ziemassvētki atnāks balti, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā pieejamā sinoptiķu precizētā laika apstākļu prognoze Ziemassvētkiem.

Pirmssvētku dienas Latvijā ir atnākušas ar sausāku laiku un nelielu salu, kas teritorijas lielākajā daļā, izņemot piekrastes rajonus, saglabāsies arī ceturtdien un piektdien. Atsevišķos rajonos iespējama migla, līdz ar to veidosies arī neliels apledojums un sarma.

Laika apstākļi pakāpeniski, sākot no rietumu rajoniem, mainīsies 24. decembrī – Latvijai pāri sāks virzīties nokrišņu mākoņi, kas Kurzemē nesīs slapju sniegu un lietu, bet citviet Latvijā - slapju sniegu un sniegu.

Tā kā Latvijas austrumu rajonos – Latgalē un Vidzemes austrumos – 24. decembrī dienā un naktī uz 25. decembri vēl saglabāsies neliels sals, šajos rajonos Ziemassvētki atnāks balti ar nelielu salu un sniegu pašā Ziemassvētku vakarā.

Tomēr jau Pirmajos Ziemassvētkos ar brāzmainiem rietumu puses vējiem arī valsts austrumu rajonos ieplūdīs siltāks gaiss – iestāsies atkusnis, jo visā Latvijā temperatūra gaidāma no +1 līdz +6 grādiem ar nelieliem nokrišņiem – lietu un slapju sniegu.

Otrie Ziemassvētki – 26. decembris – nāks vēl ar stiprākiem rietumu puses vējiem, kas piekrastes rajonos sasniegs pat vētras spēku, un siltākām gaisa masām. Pat naktī temperatūra nekur Latvijā nenoslīdēs zem nulles, bet dienas laikā gaidāms, ka tā sasniegs +6 un vietām +9 grādus. Nokrišņi visā Latvijā jau gadāmi galvenokārt tikai lietus veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!