"Latgales Enerģija" enerģētikas krīzes risināšanai Rēzeknes pilsētā ierosina divus variantus – uzsākt apkuri ar mazutu pēc tiesas noteiktā kontu aresta atcelšanas vai arī pilsētas dome samaksā pusmiljonu latu parādu "LAtviajs gāzei" un tiek atjaunota gāzes padeve un arī apkure.
"Tūlīt pēc tam kā krīze, kuru izveidojusi pati pilsētas dome, tiks atrisināta, abām pusēm ir jāsēžas pie kopēja galda un jālemj par turpmākās sadarbības perspektīvām," uzskata uzņēmuma pārstāvis Intars Bērziņš.

Pirmais scenārijs paredz, ka tiklīdz tiesa noņems arestu no "Latgales enerģijas" norēķinu kontiem un "Rēzeknes Siltumtīkli" noslēgs līgumu ar "Latgales Enerģiju" par tvertnes nomu mazutam, kompānija "Latgales Enerģija" četru dienu laikā atjauno siltumtīklu darbību un uzsāk apkures padevi ar mazutu Rēzeknes Ziemeļu daļai, tāpat kā tas līdz šim tiek darīts pārējā pilsētas daļā.

Ātrāk "Latgales enerģija" nevar nodrošināt apkuri ar mazutu, jo, lai pieņemtu mazutu, nepieciešams tvaiks un uzsildīta mazuta pedeves sistēma, savukārt tvaiku var iegūt kurinot katlumāju ar dīzeļdegvielu.

Savukārt otrs risinājums ir tāds, ka Rēzeknes dome sedz parādu "Latvijas Gāzei", kā arī veic avansa maksājums par kopējo summu ap 500 tūkstošiem latu, "Latvijas Gāze" atjauno gāzes padevi un "Latgales enerģija" atjauno siltumenerģijas padevi ar gāzi visā pilsētā

"Diemžēl, ņemot vērā faktu, ka mūsu kompānijai šobrīd ir arestēti konti, "Latgales Enerģija" nevar pati veikt jebkādus finansu darījumus," informē Bērziņš.

Pēc tam, kad AS "Latvijas Gāze" pārtrauca dabasgāzes piegādi Rēzeknes pilsētai, SIA "Latgales enerģija" bija spiesta kā izejvielu siltumenerģijas ražošanai sākt izmantot mazutu. AS "Rēzeknes siltumtīkli" 20. septembrī iesniedza Latgales apgabaltiesā prasību pret "Latgales enerģiju", tādejādi apdraudot siltumapgādes nodrošināšanu visā Rēzeknes pilsētā, jo prasības pieteikuma nodrošinājuma rezultātā "Latgales enerģijas" konti un kustamā manta tika arestēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!