Foto: DELFI
Latgales reģionā policijai gada pirmajā pusē izdevies atklāt gandrīz visas notikušās slepkavības, liecina Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pusgada apkopojums.

Kopumā pirmajos sešos mēnešos Latgalē notikušas piecas slepkavības, no kurām neatklāta palikusi tikai viena. Trīs slepkavības notikušas Daugavpilī, un visas tās ir atklātas. Pa vienai slepkavībai noticis Rēzeknē un Ludzā. Tieši Ludzā notikušo noziegumu policija vēl nav atklājusi.

Pērn pirmajā pusgadā Latgalē reģistrētas 10 slepkavības, no kurām puse notikušas Daugavpilī.

Pirmajā pusgadā Latgalē reģistrēti 19 noziegumi, kas saistīti ar tīšu, smagu miesasbojājumu nodarīšanu. No tiem atklāti 68% noziegumu. Pērn pirmajos sešos mēnešos reģistrēti 20 šādi noziegumi.

Kopumā Latgalē pirmajā pusgadā reģistrēti 3256 noziedzīgi nodarījumi, no tiem atklāta gandrīz puse – 46%. No tiem 93 bijuši sevišķi smagi noziedzīgi nodarījumi. Salīdzinot ar pērnā gada pirmo pusgadu, sevišķi smagu noziegumu skaits Latgalē samazinājies, jo pērn tie bija 117.

Reģistrētas 1596 zādzības, no kurām šogad atklāti jau 49,7%, notikušas arī 48 laupīšanas, 257 zādzības no dzīvokļiem, 724 zādzības nelielā apmērā un 21 krāpšana. Pirmajā pusgadā policija Latgalē izņēmusi 2 911 965 kontrabandas cigaretes, 11764,61 litrus nelegālā alkohola un 138 051 litru kontrabandas degvielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!