Biedrība "Latvijas tūrisma informācijas organizāciju asociācija "Latturinfo" sadarbībā Eiropas Tūrisma biroju apvienības (EUTO - European Union of Tourist Officers) no š.g. 24. septembra līdz 29. septembrim rīko starptautisku zinātniski praktisku konferenci un pieredzes apmaiņu "Ilgtspējīgu tūristu galamērķu attīstība", kas ir EUTO ikgadējs pasākums un kas pēc Latturinfo iniciatīvas šogad pirmo reizi notiek Latvijā.
Konferencē piedalīsies vairāk kā 70 tūrisma speciālisti un eksperti no Eiropas valstīm. Sešās dienās plānots diskutēt par ilgtspējīga tūrisma attīstības tendencēm un nosacījumiem Latvijā un Eiropā – analizējot sadarbības nozīmi, izglītības lomu, inovāciju ietekmi un tradīciju nepieciešamību konkurētspējīga tūrisma piedāvājuma un ilgtspējīga tūrisma galamērķa attīstībā.

Konferences ietvaros plānoti arī pieredzes apmaiņas braucieni uz Vidzemi un Kurzemi, kuru laikā dalībnieki ne tikai iepazīsies ar pašvaldību un tūrisma uzņēmēju pieredzi tūrisma attīstībā, bet arī sniegs ieteikumus un priekšlikumus par konkurētspējas un kvalitātes uzlabošanas iespējām Latvijas tūrisma piedāvājumā.

Kā atzīmēja EUTO prezidente Liza Buhanana: "Mums ir liels prieks savu ikgadējo pieredzes apmaiņas pasākumu šogad organizēt Latvijā. Tūrisma profesionāļi no dažādām Eiropas daļām pulcēsies šeit, lai apmainītos pieredzē un zināšanās, kas nodrošina ilgtspējīgu tūrisma attīstību Eiropā kā tūristu galamērķī. Organizējot šo pasākumu, Latvijas kolēģi ir radījuši lielisku iespēju EUTO un tās biedriem pievērsties pieaugošajam tūrisma fenomenam caur ekonomiskajiem, sociālajiem un vides aspektiem".

Vienlaicīgi š.g. 23. un 24. septembrī Latvijas Universitātē notiek Līdsas Metropolitēna Universitātes (Lielbritānija) iniciētā zinātniskā konference "Galamērķu pārvaldības, politikas un plānošanas izpēte: saikne starp kultūru, mantojumu un tūrismu", kas pulcēs vairāk kā 60 tūrisma nozares speciālistus, pētniekus un pasniedzējus no vairāk kā 20 valstīm no visas pasaules un kurā paralēlās darba sesijās plānoti vairāk kā 40 ziņojumi par aktuālām kultūras tūrisma tēmām. Filips Longs, Līdsas Metropolitēna Universitātes Tūrisma un kultūras pārmaiņu centra pārstāvis un rīkotās konferences direktors uzsver: "Šī būs plašāk pārstāvētā starptautiskā konference, kāda līdz šim organizēta Latvijā un, kas veltīta tūrisma izpētei. Latvija ir strauji augošs un pievilcīgs galamērķis. Konferences dalībniekiem būs iespēja uzzināt par ilgtspējīga tūrisma attīstības pieredzi Latvijā. Mēs ceram, ka arī Latvijas kolēģiem būs noderīga informācija par jaunākajām tendencēm un atziņām, ko sniegs starptautiski atzīti tūrisma pētnieki un, ka konference veicinās jaunas sadarbības iespējas".

Abu pasākumu atklāšana notiek 24.septembrī plkst. 9.00 Lielajā Aulā, Latvijas Universitātē, Raiņa bulvārī 19. Savukārt preses konference plānota plkst. 10.40.

Konferenci atbalsta LR Ekonomikas ministrija, Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA), Latvijas Universitāte, Rīgas dome un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!