Foto: Saeimas administrācija

Latvijai vajadzētu izveidot jaunu ministra posteni uz prezidentūras laiku Eiropas Savienības (ES) Padomē, otrdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V).

Šāds ministrs Latvijai būtu vajadzīgs, jo būtu vajadzīgs politiskais pārstāvis, kas darbotos tieši prezidentūrā, atzina Straujuma.

Viņa norādīja, ka šī ministra darbība būtu terminēta un viņš amatā būtu vai nu pusgadu, vai gadu.

Ārlietu ministrs šos pienākums pildīt nevarēs, jo šos pienākumus nevarēs apvienot ar saviem tiešajiem darba pienākumiem, norādīja premjere.

Jaunā ministra darbība tiktu finansēta no Ārlietu ministrijas resursiem - no līdzekļiem, kas piešķirti prezidentūrai, un papildus nauda tam nebūtu nepieciešama.

Straujuma atgādināja, ka šāda ministra posteņa izveidošana pārrunāta valdības veidošanas laikā un ticis piedāvāts veidot valsts ministra posteni saistībā ar ES prezidentūru, bet koalīcija šāda posteņa izveidošanu tolaik neatbalstīja.

Iepriekš par šāda jauna ministra posteņa izveidošanas nepieciešamību izteicās arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, norādot, ka  neviens politiķis šajā darbā nevarēs strauji „ielēkt" un tāpēc kandidāts būs jāmeklē diplomātu aprindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!