Foto: stock.xchng
Latvijas Dabas muzejā mitrāju mēneša ietvaros sestdien, 27. februārī, no plkst.11 līdz 16 notiks ģimenes diena "Zivis", informē muzejs.

Nodarbībā bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja iepazīt zivju uzbūvi un to pielāgojumus dzīvei ūdenī, zivju daudzveidību, uzzināt, kā un kāpēc tās maskējas, ar ko barojas un kā attīstās no maza ikriņa līdz pieaugušai zivij.

Iejusties laboranta lomā un pētīt zivs iekšējo uzbūvi kopā ar muzeja speciālistu varēs plkst. 11.30, 12.30, 13.30, 14.30. Nodarbības galvenais varonis būs lasis, ar kura dzīvesstāstu varēs iepazīties spēlējot spēli par laša ceļojumu un noskatoties multfilmu "Laša dzīves ceļš". Lai smeltos iedvesmu papīra zivtiņu izkrāsošanai, iesakām apmeklēt arī Starptautiskajai mitrāju dienai veltīto izstādi "Latvijas upēs un ezeros", kura izvietota muzeja 1. stāvā.

Ģimenes dienas apmeklētāji tiek aicināti arī uz izstādi "Mūsu mīļdzīvnieki", muzeja 2. stāva izstāžu zālē, kurā izstādīti dažādu nokrāsu šķirņu pundurtrusīši, baltais Angoras trusis, Beļģu milzis jeb Flandrs, īsmatainie Rex šķirnes truši, jūrascūciņas, žurciņas, kā arī mājas seski - fretkas. Izstādē plkst. 12, 14 un 16 varēs vērot trušu skriešanās sacensības un trusenītes Paulīnes barjeru pārvarēšanu. Izstāde apskatāma par atsevišķu samaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!