"Interese Krievijā par ceļošanu un atpūtas iespējām Latvijā nemitīgi pieaug. Mūsu uzdevums ir aktīvāk iepazīstināt interesentus Krievijā ar šīm iespējām un veicināt tūristu skaita pieaugumu Latvijā", 20.jūnijā atklājot tūrisma prezentāciju "Laipni lūdzam Latvijā" uzsvēra Latvijas ģenerālkonsule Sanktpēterburgā Iveta Sers.
Latvijas ģenerālkonsule Sanktpēterburgā Iveta Sers, jau kopš stāšanās amatā īpašu uzmanību pievērš tūrisma iespēju Latvijā popularizēšanai, apzinoties, ka tūrisma attīstība dod būtisku ieguldījumu Latvijas ekonomiskajai attīstībai. Šī gada pirmajā pusgadā ģenerālkonsulāts izsniedzis 1609 vīzas ar ieceļošanas mērķi tūrisms/atpūta, un tas ir par 43% vairāk nekā pērn (1123) šajā laika periodā.

Tūrisma prezentācija "Laipni lūdzam Latvijā" sekmīgi turpina ģenerālkonsules Ivetas Sers jau pērn aizsākto kampaņu Sanktpēterburgas masu mediju un interesentu iepazīstināšanā ar tūrisma iespējām Latvijā. Šī gada 18.aprīlī Latvijas ģenerālkonsulātā tika aizvadīts tūrisma seminārs "Lauku tūrisms, pilis un muižas Latvijā", savukārt septembrī Rīgas dienu Sanktpēterburgā ietvaros ģenerālkonsulātā notiks plaša tūroperatoru kontaktbirža.

Pasākuma auditoriju veidoja Krievijas tūrisma operatoru, masu mediju pārstāvji. Tūrisma iespēju prezentācijā piedalījās arī Sanktpēterburgas Starptautiskā Sieviešu kluba (International Women's club), kurā darbojas Sanktpēterburgā akreditēto ārvalstu diplomātu un uzņēmēju dzīvesbiedres, un Sanktpēterburgas biznesa sieviešu kluba dalībnieces.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras vadītājs Uldis Vītoliņš pasākuma laikā prezentēja Latvijas SPA un Wellness viesnīcas, akcentējot viesnīcu aktuālo piedāvājumu skaistumkopšanā, kā arī izvērsti iepazīstināja pasākuma apmeklētājus ar veselības tūrisma iespējām Latvijā.

Pasākums noritēja vasaras saulgriežu gaisotnē, kas sniedza lielisku iespēju pasākuma apmeklētājiem iepazīties ar latviešu kultūru. Ar latviešu nacionālajām tradīcijām apmeklētājus iepazīstināja un izklaidēja pazīstamā folkloras kopa "Skandinieki", un pasākuma apmeklētājiem bija iespēja nobaudīt latviešu nacionālos vasaras saulgriežu ēdienus – Jāņu sieru un alu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!