Pagājušā gada nogalē Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) vadība tikās ar pārlūkkompānijas "Google" pārstāvjiem, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas, Latvijas tūrisma valsts portāla www.latviatourism.lv darbības uzlabošanai. Viena no aktuālākajām tēmām bija "Google" interaktīvās kartes integrēšana TAVA mājas lapā un "Google Earth".
Pēc TAVA uzaicinājuma Rīgu apmeklēja "Google" tūrisma sadaļas mārketinga direktors Andreuss Poznaks un "Google" kartogrāfisko materiālu speciālists Sandžejs Patels, kuri tikās ar TAVA vadību.

Abas puses pārrunāja iespējamās nākotnes sadarbības aktivitātes, piemēram, kā ar pārlūkkompānijas "Google" palīdzību izstrādāt Latvijas karšu materiālu, kuru integrēt nacionālajā tūrisma portālā, tajā iekļaujot naktsmītnes, tūrisma objektus, videomateriālus u.t.t.

Savukārt TAVA palīdzētu uzlabot "Google" datu bāzi par Latviju, kas būs pieejama "Google Earth" – programmā, kas ļauj Latviju un pasauli apskatīt satelītuzņēmumos.

"Google" piedāvā arī savu speciālistu palīdzību, veidojot interneta reklāmas kampaņas, kā arī apmācību, izglītojot TAVA speciālistus "Google" rīku pielietošanā.

"Katru gadu palielinās interneta loma tūristu lēmumu pieņemšanā par ceļojumiem, tādēļ TAVA 2008.gadā uzsāks intensīvu valsts portāla pilnveidošanu: uzlabos portāla sistēmu, saturu un informācijas aktualizēšanas sistēmu, palielinās valodu skaitu līdz 14, piemēros portāla saturu atbilstoši mērķa tirgiem, ieviesīs jaunas sadaļas – "Virtuālie ceļojumi" u.t.t.", stāsta TAVA direktors Vītoliņš.

"Šajā situācijā sadarbība ar "Google" varētu būtiski veicināt Latvijas atpazīstamību pasaulē", turpina Vītoliņš.

"Google" ir pasaulē lielākās meklēšanas sistēmas attīstītājs, kas piedāvā ātrāko un visvieglāko ceļu informācijas atlasīšanai tīmeklī. "Google" apkalpo vairāk nekā 100 miljonu meklējumu dienā.

Rīgas apmeklējuma laikā "Google" speciālisti tikās arī ar nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!