Piektdien, 1.jūlijā, Preiļu rajona Riebiņu pagastā notiks lopkopju Lauku diena, kurā paredzēti dažādi tehnikas demonstrējumi, seminārs un saviesīgs sarīkojums vairāk nekā 200 lopkopjiem no visiem Latvijas novadiem.

Riebiņos viesus uzņems un plašai apskatei būs atvērta viena no modernākajām Latgales fermām SIA "Agrofirma "Turība"", aģentūru LETA informēja "Kesko Agro Latvija" mārketinga vadītāja Ingrīda Šmite.

Lopkopjus jūnija sākumā atklātajā slaucamo govju fermā "Progress" 300 govīm uzņems Riebiņu novada domes priekšsēdētājs Ilmārs Meluškāns un SIA "Agrofirma "Turība"" valdes priekšsēdētājs Pēteris Pastars. Kūts rekonstruēta par Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem.

Tā, pēc Šmites teiktā, ir vienīgā ferma Latgalē, kur datorizētā "Westfalia Surge" slaukšanas iekārta ļauj datoram apkopot precīzu informāciju par katru dzīvnieku caur informācijas nesējiem "čipiem", tādējādi sekojot katras govs izslaukumu rādītājiem, veselībai un citiem nozīmīgiem datiem.

Pēc fermas apskates lopkopji dosies uz izmēģinājuma lauku, kas atrodas pie fermas, kur "Kesko Agro" speciālisti demomstrēs lopbarības sagatavošanas tehniku. Lopkopju lauku diena turpināsies ar aktīvo semināru par aktualitātēm lopkopībā un saviesīgu sarīkojumu Riebiņu parka estrādē.

Lopkopju lauku dienu organizē lauksaimniecības uzņēmums "Kesko Agro Latvija", dodot iespēju lopkopjiem iegūt jaunāko informāciju par modernākajām tehnoloģijām lopkopībā, par produktiem, pakalpojumiem, kā arī par tehniku. Uz jautājumiem atbildēs "Kesko Agro" speciālisti, kā arī sadarbības partneri no Čehijas, Somijas un Itālijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!