Foto: DELFI
Aizvadītajā diennaktī nopietnas traumas guvis jauns vīrietis, kas lecis ūdenī no laipas, tāpat traumas sadzīvē vakar guvuši vairāki bērni, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Ševčenko.

Kāds 21 gadu vecs Latgales iedzīvotājs, kurš lēcis dīķi no laipas vai tiltiņa, atsities pret ūdenskrātuves gultni. Cietušais guvis nopietnus galvas, kaulu un krūškurvja ievainojumus. Pacientu mediķi nogādāja slimnīcā.

Savukārt mikroķirurģiskās palīdzības sniegšanai slimnīcā nogādāts kāds 71 gadu vecs vīrietis no Vidzemes, kurš ar ripzāģu daļēji nozāģējis pirkstu. Tāpat Vidzemē nopietnas traumas guvuši vēl divi vīrieši, kurus mediķi nogādāja slimnīcā - 31 gadu vecs vīrietis, sprāgstot mašīnas akumulatoram, guvis sejas un acu apdegumu. Savukārt 52 gadus vecs vīrietis pēc kritiena no apmēram 2,5 metrus augsta jumta guvis galvas un krūškurvja traumas.

Traumas sadzīvē vakar guvuši vairāki bērni. Rīgā septiņus gadus vecu zēnu sakodis suns, ar kostu brūci gurnā bērns nogādāts slimnīcā. No Zemgales uz slimnīcu Rīgā ar svešķermeni elpceļos nogādāta 12 gadus veca meitene, kura aizrijusies ar kniepadatu. Tāpat NMPD mediķu palīdzība bija nepieciešama deviņus gadus vecai meitenei Zemgalē, kura guva elektrotraumu ar slapjām rokām pieskaroties pie elektrības rozetes.

Savukārt Kurzemē ātrās palīdzības mediķi steidzās palīgā un nogādāja slimnīcā 11 mēnešus vecu meitenīti, kura guva termisku apdegumu ar karstu šķidrumu, plīstot piena maisījuma pudelītei. Termiskus apdegumus guvuši arī divi bērni Latgalē. Vienu gadu vecs zēns uzlējis sev virsū karstu tēju un guvis krūšu kurvja apdegumu. Bet divus gadus vecs zēns netīšām iesēdies katlā ar verdošu ūdeni, kas tikko bija nocelts no plīts - zēns guvis nopietnus muguras un kāju apdegumus. Abus zēnus ātrās palīdzības mediķi nogādāja slimnīcā. Vidzemē slimnīcā nogādāta sešus gadus veca meitene, kura pēc uzturēšanās karstā saulē, guvusi karstuma dūrienu. Savukārt kāda trīs gadus veca meitene Latgalē, spēlējoties pagalmā, nokritusi pa trepēm un ar smadzeņu satricinājumu nogādāta slimnīcā.

NMPD mediķu palīdzība vairākos gadījumos vakar bija nepieciešama velosipēdistiem, kurus notriekušas automašīnas vai kuri krituši, braucot ar riteni, kā arī suņu sakostiem un insektu sadzeltiem iedzīvotājiem visā Latvijā.

Aizvadītajā diennaktī NMPD brigāžu mediķi devušies uz 1304 izsaukumiem. Mediķu palīdzība bija nepieciešama 196 cilvēkiem, kuri guva dažādas traumas sadzīvē sportojot, strādājot un atpūšoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!