Sastāvdaļas:
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 1 liels sīpols, sīki sakapāts
- jūras sāls pēc garšas
- 200 g burkānu, mazos kubiņos
- 270 g zaļo lēcu, noskalotas
- 1450 ml vistas buljona
- 140 g cūkgaļas bekona, gabaliņos, apcepts
Pagatavošana:
- Katliņā sasildi olīveļļu. Pievieno sīpolu un šķipsniņu sāls. Apcep 5 minūtes. Pievieno burkānu un apcep vēl 5 minūtes. Pieliec lēcas un pielej buljonu. Vāri, līdz lēcas gatavas, apmēram 20 minūtes.
- Kamēr vārās zupa, pannā apcep bekona gabaliņus.
- Zupu sablenderē, bet tā, lai paliek arī gabaliņi. Zupai nav jābūt viendabīgai pēc konsistences.
- Pasniedz ar bekona gabaliņiem.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit