Lai arī beidzot sācies pavasaris un līdz ar to iestājies siltāks laiks, joprojām mūs pārsteidz nepatīkami vēsie vakari. Šī zupiņa ne tikai pabaros, bet arī sasildīs.

Sastāvdaļas:

  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 1 liels sīpols, sīki sakapāts
  • jūras sāls pēc garšas
  • 200 g burkānu, mazos kubiņos
  • 270 g zaļo lēcu, noskalotas
  • 1450 ml vistas buljona
  • 140 g cūkgaļas bekona, gabaliņos, apcepts

Pagatavošana:

  1. Katliņā sasildi olīveļļu. Pievieno sīpolu un šķipsniņu sāls. Apcep 5 minūtes. Pievieno burkānu un apcep vēl 5 minūtes. Pieliec lēcas un pielej buljonu. Vāri, līdz lēcas gatavas, apmēram 20 minūtes.
  2. Kamēr vārās zupa, pannā apcep bekona gabaliņus.
  3. Zupu sablenderē, bet tā, lai paliek arī gabaliņi. Zupai nav jābūt viendabīgai pēc konsistences.
  4. Pasniedz ar bekona gabaliņiem.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!