Lēcu biezzupa ar bekonu
Foto: ČetrasSezonas.lv

Lai arī beidzot sācies pavasaris un līdz ar to iestājies siltāks laiks, joprojām mūs pārsteidz nepatīkami vēsie vakari. Šī zupiņa ne tikai pabaros, bet arī sasildīs.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 1 liels sīpols, sīki sakapāts
  • jūras sāls pēc garšas
  • 200 g burkānu, mazos kubiņos
  • 270 g zaļo lēcu, noskalotas
  • 1450 ml vistas buljona
  • 140 g cūkgaļas bekona, gabaliņos, apcepts

Pagatavošana:

  1. Katliņā sasildi olīveļļu. Pievieno sīpolu un šķipsniņu sāls. Apcep 5 minūtes. Pievieno burkānu un apcep vēl 5 minūtes. Pieliec lēcas un pielej buljonu. Vāri, līdz lēcas gatavas, apmēram 20 minūtes.
  2. Kamēr vārās zupa, pannā apcep bekona gabaliņus.
  3. Zupu sablenderē, bet tā, lai paliek arī gabaliņi. Zupai nav jābūt viendabīgai pēc konsistences.
  4. Pasniedz ar bekona gabaliņiem.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form