Lai mazinātu plūdu draudus, ceturtdien ledu spridzināts arī Daugavā pie Ķekavas, Krogsilā, informē Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Ledus spridzināšanā pie Ķekavas bija iesaistīti 13 karavīri un zemessargi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere portālam "Delfi" pastāstīja, ka spridzināšanas darbi veiksmīgi pabeigti ap pulksten 14:30.

Tāpat sadarbībā ar novada civilās aizsardzības komisiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu NBS spridzināšanas speciālists vērtēja ledus spridzināšanas nepieciešamību un iespējamību Bārtā, Nīcas novadā, taču Bārtā ceturtdien ūdens līmenis jau sāka kristies.

Jau ziņots, ka trešdien pabeigti sagatavošanās darbi un ceturtdien Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona spridzināšanas grupa spridzināja ledu Daugavā pie Pļaviņām, Bebrulejā.

NBS jau iepriekš pauda gatavību spridzināt ledu Daugavā, savukārt Lielupē glābēji ledu plānoja lauzt. Pašlaik ledus iešana abās upēs jau sākusies, un ir applūduši vairāki rajoni, visvairāk cietis Jelgavas novads, kur ir applūdušas vairākas mājas un ceļi, vairāk nekā 800 klienti palikuši bez elektrības. Par plūdu draudiem ziņo arī Nīcas novads.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!