AS "Latvijas gāze" (LG) nav piekritusi Liepājas domes piedāvātajam risinājumam par maksātnespējīgās AS "Liepājas siltums" parādu nomaksu un nolēmusi šovakar atslēgt gāzes padevi pilsētai, informēja LG preses sekretārs Vinsents Makaris.
Gāzes kompānija sola atjaunot gāzes piegādi, kad "Liepājas siltums" atmaksās visu parāda summu, kas 20.jūlijā sasniedza 740 000 latu.

Makaris skaidroja, ka LG ir ņēmusi vērā domes piedāvājumu, tomēr tas neparedz visas parāda summas atmaksu.

Šīs dienas laikā tiks saskaņots gāzes atslēgšanas grafiks.

Kā ziņots, "Liepājas siltums" ir vairākkārt brīdināts par to, ka gāzes padeve tiks pārtraukta, ja uzņēmums nesamaksās parādu vai nesniegs kādas garantijas.

Liepājas dome ir gatava palielināt kredītu garantijas namu pārvaldēm SIA "Jaunliepāja" un "Karosta" līdz 500 000 latu, lai tās varētu norēķināties par vairākus gadus uzkrātajiem parādiem "Liepājas siltumam", bet pēdējais - norēķināties ar LG.

Pašvaldība šonedēļ "Liepājas siltuma" kreditoru sapulcē izteikusi gatavību dot garantiju par šādu naudas summu, bet tikai tādā gadījumā, ja LG atkāpsies no striktās nostājas "Liepājas siltuma" parādu jautājumā un piekritīs elastīgākai sarunu politikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!