Foto: F64
Uzņēmuma "Saldus ceļinieks" speciālisti cer līdz otrdienas vakaram vismaz daļēji atjaunot satiksmi uz Liepājas šosejas pie Saldus, kur līdz šim tas nebija iespējams spēcīgās ūdens straumes dēļ, pirmdien telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" informēja Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa.

Viņa pastāstīja, ka situācija pilsētā un apkārtnē pamazām normalizējas un ūdens līmenis krītas, tomēr vēl joprojām vairākas mājas ir applūdušas. Tomēr lielākā daļa dabas stihijā cietušo atteikušies no pašvaldības piedāvātās palīdzības un nav pametuši savus mājokļus. Tikai trīs cilvēki izvietoti pašvaldības piedāvātās pagaidu mītnēs, bet vēl vairāki apmetušies pie radiem, informēja Rassa.


Viņa norādīja, ka pašvaldība ir piedāvājusi palīdzību visiem cietušajiem, tāpat cilvēkiem būs iespēja saņemt pašvaldības pabalstu ārkārtas situācijām.

Rassa atzina, ka saviem spēkiem novads ar lietus un plūdu postījumiem galā nevarēs tikt un prasīs valdības palīdzību. Tomēr precīzs zaudējumu apjoms pagaidām nav zināms, jo daudzas teritorijas vēl ir zem ūdens. Pašvaldības vadītāja pieļāva, ka aptuvens zaudējumu aprēķins varētu būt zināms līdz pirmdienas vakaram.

Jau ziņots, ka Saldū pēc pagājušās piektdienas stiprajām lietusgāzēm applūda vairākas mājas zemākajās vietās, ūdens straumes izpostīja arī ceļus Saldus un Brocēnu apkārtnē, tostarp Liepājas šoseju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!