Sastāvdaļas:
mīklai:
- 190 g augstākā labuma kviešu miltu
- 90 g auksta sviesta, saldkrējuma
- šķipsniņa sāls
- ½ citrona miziņa
- 50 g pūdercukura
- 1 vidēja ola
olu baltumu putām:
- 4 olu baltumi
- 240 ml cukura un 1 paciņa vaniļas cukura
pildījumam:
- 2 olu dzeltenumi
- 125 g maskarpones siera
- 80 g pūdercukura
- 30 ml amareto
- dažas piles mandeļu esences
- 90 g skāba, trekna krējuma
- 200 g saldētu ķiršu, atlaidināti, bez kauliņiem
Pagatavošana:
- Bļodā ieber miltus. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu.
- Pievieno sāli, citrona mizu, cukuru un viegli visu sajauc, beigās pievieno olu un mīklu maigi samīci, līdz tā ir gluda un vienveidīga.
- Izrullē, ieklāj ietaukotā tartes formā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izņem mīklu no ledusskapja, ieklāj formā cepamo papīru un pa virsu uzber cepamās pupiņas. Liec krāsnī un cep 11 minūtes.
- Pagatavo pildījumu. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas (izņemot ķiršus) un ar mikseri viegli saputo.
- Izņem no krāsns formu, no tās izņem pupiņas un papīru. Ieber ķiršus, pielej pildījumu un liec cepties 30 minūtes.
- Kad palikušas 10 minūtes, liec putoties olu baltumus ar cukuru un saputo stingrās putās, kādas 7 minūtes.
- Izņem tarti ārā, ieliec pa virsu olu baltumu cepurīti un liec vēl krāsnī cepties kādas 5-7 minūtes, lai viegli sabrūnē.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit