Foto: ČetrasSezonas.lv
Lieldienās gribas ko gaišu, gaisīgu, vieglu un skaistu. Tieši tāpēc šī tarte ir kā radīta Lieldienām, jo tās lielā cepure vien liek krist kārdinājumā, brīnoties par to, kas tad tur apakšā slēpjas.

Sastāvdaļas:

mīklai:

  • 190 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 90 g auksta sviesta, saldkrējuma
  • šķipsniņa sāls
  • ½ citrona miziņa
  • 50 g pūdercukura
  • 1 vidēja ola

olu baltumu putām:

  • 4 olu baltumi
  • 240 ml cukura un 1 paciņa vaniļas cukura

pildījumam:

  • 2 olu dzeltenumi
  • 125 g maskarpones siera
  • 80 g pūdercukura
  • 30 ml amareto
  • dažas piles mandeļu esences
  • 90 g skāba, trekna krējuma
  • 200 g saldētu ķiršu, atlaidināti, bez kauliņiem

Pagatavošana:

  1. Bļodā ieber miltus. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu.
  2. Pievieno sāli, citrona mizu, cukuru un viegli visu sajauc, beigās pievieno olu un mīklu maigi samīci, līdz tā ir gluda un vienveidīga.
  3. Izrullē, ieklāj ietaukotā tartes formā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izņem mīklu no ledusskapja, ieklāj formā cepamo papīru un pa virsu uzber cepamās pupiņas. Liec krāsnī un cep 11 minūtes.
  5. Pagatavo pildījumu. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas (izņemot ķiršus) un ar mikseri viegli saputo.
  6. Izņem no krāsns formu, no tās izņem pupiņas un papīru. Ieber ķiršus, pielej pildījumu un liec cepties 30 minūtes.
  7. Kad palikušas 10 minūtes, liec putoties olu baltumus ar cukuru un saputo stingrās putās, kādas 7 minūtes.
  8. Izņem tarti ārā, ieliec pa virsu olu baltumu cepurīti un liec vēl krāsnī cepties kādas 5-7 minūtes, lai viegli sabrūnē.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!