Bauskas rajona vairākas zemnieku saimniecības šajā nedēļā pārtrauc sadarbību ar akciju sabiedrību "Bauskas piens". Lielo ganāmpulku īpašnieki, kuriem neizmaksātās summas sasniedz jau vairākus desmitus tūkstošus latu, "Bauskas Dzīvei" sacīja, ka viņi vairs nespēj ticēt pārstrādes uzņēmuma vadības solījumiem.
Tādēļ bārbelieši, ceraukstieši un vēl citu pagastu zemnieki vienojušies ar lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām, kas iepirks slaukumu. Vienas daļas produkciju paņems «Jaunais piens», otras - «Dzēse».


«Bauskas piena» ģenerāldirektore Nadežda Podkopajeva redakcijai apstiprināja faktu, ka izejvielas piegāde ir ievērojami samazinājusies. Taču viņa neuzskata, ka pašreizējā situācija būtu kritiska. Esot izdevies atrast investoru, kas palīdzēšot dzēst parādus, un bankrots nedraudot. N. Podkopajeva izteica cerību, ka zemnieki atgriezīšoties uz «Bauskas pienu».


Kā zināms, piena nozarē visā valstī pašlaik ir sarežģīta situācija, baušķeniekiem tā vēl smagāka, jo nesaņemtā nauda traucē īstenot biznesa ieceres un atmaksāt kredītus. Lai cik grūti, vairāki plāno iesaistīties piensaimnieku protesta akcijā, kas notiks Rīgā, Doma laukumā, 30. maijā pulksten 16. Bauskas rajona Lauksaimnieku apvienības biroja vadītāja Rudīte Jaunzeme informē, ka biedrība neorganizēs braukšanu uz Rīgu. Līdzdalība akcijā esot katra brīva izvēle.


Valmieras rajona Lauksaimnieku apvienības valdes priekšsēdētāja Dace Pastare, viena no akcijas galvenajām rīkotājām, «Bauskas Dzīvei» sacīja, ka ir paveikts liels organizatorisks darbs, saskaņojot akcijas norisi ar dažādām institūcijām. No Vidzemes rajoniem zemnieki autobusos dosies uz galvaspilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!