Foto: stock.xchng
Latvijas veikalu tīkli speciāli gatavojas pareizticīgo Ziemassvētkiem, lai arī šiem svētkiem domātais preču sortiments īpaši neatšķiras no Rietumu kristīgās pasaules Ziemassvētkos piedāvātā, tā vēstī mazumtirdzniecības uzņēmumi.

"Iki" veikalos pareizticīgo Ziemassvētku laikā būs pieejami produkti svētku galdam ar īpašām atlaidēm, piemēram, cūkgaļas karbonāde, augļi, saldumi un "Kagor" sarkanvīns.

Veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operatora SIA "Palink" mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis prognozē, ka palielināsies pieprasījums pēc "Iki" konditorejas izstrādājumiem un gatavās kulinārijas, jo svētku laikā varot novērot divas patērētāju grupas - tos, kuri gatavo mājās un iegādājas svaigus produktus, un tos, kuri pērk jau gatavus kulinārijas izstrādājumus.

SIA "Maxima Latvija" pārstāvis Ivars Andiņš stāsta, ka jau kopš Rietumu kristīgās pasaules Ziemassvētkiem par akcijas cenu tiek piedāvāts kuprainais lasis - zivju izstrādājumi ir sastāvdaļa arī pareizticīgo Ziemassvētku mielastā.

"Vairāk gatavojamies Lieldienām, kas, pēc mūsu novērojumiem, pareizticīgo reliģijai ir svarīgāki svētki," akcentē Andiņš.

Savukārt SIA "Rimi Latvija" pārstāve Dace Valnere stāsta, ka, rūpējoties par pircējiem, arī šogad gan Rietumu kristīgās pasaules, gan pareizticīgo Ziemassvētku laikā tiek piedāvāts plašs svētkiem domāto preču klāsts. Sortiments katru gadu esot līdzīgs, un piparkūku mīkla, mandarīni, bērnu saldumu pakas esot pirktāko preču saraksta augšgalā.

Kā ziņots, Latvijā ir aptuveni 400 000 tādu konfesiju (piemēram, pareizticīgie un vecticībnieki) pārstāvju, kuri Ziemassvētkus svin 7.janvārī. Līdz šim nesekmīgi beigušies mēģinājumi rosināt likumdošanas izmaiņas, lai par svinamu dienu Latvijā atzītu arī pareizticīgo Ziemassvētkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!