Pirmdien uzņēmuma "Liepājas enerģija" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Suškovs skaidroja, kas sakarā ar “Latvijas gāzes” vēlmi sadārdzināt sava kurināmā maksu, sagaidāms, ka maksa par siltumenerģiju Liepājā varētu pieaugt tikai nākamsezon, ziņo portāls www.liepajniekiem.lv.
"Latvijas gāze" iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulatorā projektu par 39,7 procentiem paaugstināt sava kurināmā maksu. Tas varētu notikt 1.maijā. Tātad praktiski maksas paaugstināšanu varēs izjust nākamās apkures sezonas sākumā.

"Liepājas enerģijas" vadītāji neslēpj, ka līdz tam laikam grib palielināt arī savus tarifus. Lai izvairītos no zaudējumiem. Aprēķini jau tiek veikti. Kaut arī konkrēti skaitļi neesot nosaukti, vadoties pēc iepriekšējo gadu pieredzes, siltumenerģijas maksa varētu pieaugt proporcionāli 90% no gāzes padārdzinājuma.

8.martā "Liepājas enerģijas" dibinātāju sapulcē paredzēts apstiprināt tehniskās pārkārtošanas programmu. Tās atsevišķi projekti jau gatavi un atrodas ekspertīzes stadijā. Piemēram, gaidāmas apkures shēmu izmaiņas Klaipēdas un Ziemupes ielā, lai samazinātu zudumus. Būs spiestas aktivizēties arī namu pārvaldes un mājokļu kopīgas apsaimniekošanas biedrības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!