Foto: DELFI
Nākamnedēļ sešās pilsētas vietās, kurās ir intensīva satiksme un arī gājēju kustība, būs atjaunoti tur esošie vai arī ierīkoti jauni ātrumu ierobežojoši vaļņi jeb tautā sauktie "guļošie policisti", informē SIA "Komunālā pārvalde" speciālists Mārtiņš Jākobsons, ziņo "ReKurZeme.lv".

Vairākās vietās, piemēram, Peldu un Liepu ielas krustojumā, Jūrmalas ielā pirms Liepu ielas un Dzintaru ielā pirms tirdzniecības centra XL sala agrākie, no gumijas izgatavotie ceļa ātruma vaļņi ir demontēti un to vietā ierīkoti no asfaltbetona veidotie vaļņi.

Tas, kā skaidro Jākobsons, darīts vairāku iemeslu dēļ - no sintētiska materiāla gatavotie vaļņi bijuši bojāti un līdzšinējā pieredze liecina, ka tie nav draudzīgi automašīnām, par ko Komunālā pārvalde saņēmusi autobraucēju sūdzības. Turklāt nolietoto vaļņu kopšana vai nomaiņa prasa vairāk līdzekļu; šādi vaļņi faktiski ir domāti uzņēmumu iekšējām teritorijām, kurās nav intensīva satiksme.

Šķēdes ielā un Alejas ielā iepretim 10. vidusskolai tiks izbūvēti pilnīgi jauni vaļņi. Alejas ielā ceļa ātruma vaļņu izveide tiks veikta, ņemot vērā tur šobrīd notiekošo siltumtrases rekonstrukcijas darbu pabeigšanas laiku.

Savukārt Strazdu ielā iepretim ēkai Nr.18 arī būs jauns ātrumu ierobežojošs valnis, taču tā veidošanā izmantos nupat demontēto gumijas vaļņu sastāvdaļas, kas lietošanai joprojām vēl derīgas.

Ātruma vaļņu nomaiņu veic SIA "Latvijas autoceļu uzturētājs". Darbi uzsākti augusta sākumā. Pirms tam šajā vasarā ceļa ātruma ierobežojoši vaļņi jau izveidoti Vites un Hikes ielās - pirms iebraukšanas teritorijā pie Gulbju dīķa, kopumā četri gabali.

Šie darbi notiek no pilsētas ielu uzturēšanai paredzētā finansējuma, darbu izmaksas plānotas aptuveni 2000 latu apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!