Trešdien darba dienas beigās kādā Liepājas būvlaukumā apgāzies ekskavators un iekritis paša raktajā būvbedrē, ziņo www.liepajniekiem.lv.
Ekskavatora vadītājs nopietni necieta. Negadījums Alejas ielā 43 noticis ap pulksten četriem pēcpusdienā. Šajā vietā ir būvlaukums, un tika rakti pamati. Rokot pamatu bedri, ekskavators bija sasvēries un ar kājām gaisā iekritis būvbedrē, kura pilna ar ūdeni.

Ekskavatora vadītājs Guntars, par laimi, nopietni necieta. Vīrietis, kaut arī slapjš līdz ādai, bija pats ticis ārā no apkritušās smagās tehnikas kabīnes un izrāpies no bedres, kurā ir aptuveni 80 centimetru dziļš ūdens.

Ekskavatora vadītājs skaidroja, ka, rokot būvbedri, bijis nostiprinājis ekskavatoru bedres austrumu galā. Tur bijusi plūstošā smilts, kā dēļ ekskavators sasvēries un apgāzies. Daļa vainas esot arī apstāklī, ka no būvbedres nebija atsūknēts ūdens.

Šis nav pirmais gadījums mūsu pilsētā, kad būvdarbu laikā apgāžas ekskavators. Līdzīga nelaime notika pirms pāris gadiem Tirdzniecības kanāka krastā, kur toreiz atradās bijušais Novatoru klubs. Strādājot pie tagadējās "Libavas" izbūves kanālā iekrita ekskavators.

Problēmas bija ar smagās tehnikas izcelšanu – Liepājā neatradās gana jaudīgs ceļamkrāns, kas spētu tehniku glābt. Tādēļ portāls www.liepajniekiem.lv prognozē, ka arī Alejas ielas būvbedres gūstekni nebūs viegli uzstatīt uz kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!