Liepājas promenādē pie tirdzniecības kanāla, sestdien, 23. maijā no pulksten 10:00 līdz 15:00, skandējot „Sanāk, ļaudis, tuvi tāli, andele sit augstu vilni!" tiek rīkots gadskārtējais Līvas amatnieku tirgus, portālu „Delfi” informē pilsētas pašvaldības pārstāvji.

Latviešu tirgus tradīcijas asociējas ne tikai ar andeli, bet ar dziesmām, dejām, umurkumuru, zīlēšanu un arī sievas noskatīšanu, tāpēc tirgus noritēs zem devīzes „Kā es braucu līgaviņu lūkoties".

Šogad pasākums tiks ieskandināts 9:50 ar biedrību „Siera klubs” priekšgalā un Kazdangas pūtēju orķestra pavadībā notiks improvizēts gājiens no viesnīcas „Promenāde” līdz tirdzniecības kanālam.

Savukārt 10:00 Liepājā piestās lielais tirdzniecības kuģis, kas ieradīsies no kādas „tāltālas zemes - siera salas, kuru apskalo piena upes. Kuģis pieder kādam visizdarīgākajam un pieredzējušākajam siera salas moderim Madim un viņas dēlam Jānim. Jānis ir pašos precību gados, tāpēc skaistajā Kurzemes krastā – Liepājā viņš izraudzīsies vispiemērotāko, skaistāko un tikumīgāko līgavu”.

Līvas amatnieku tirgū būs iespēja iegādāties gan sadzīvē noderīgas lietas un suvenīrus, gan mākslas priekšmetus. Podnieki, audēji, kalēji, pinēji, skroderi, rotkaļi, galdnieki un karošu grebēji, kā arī citi sava amata meistari tirgos pašu darināto, kā arī rādīs savas amata prasmes. Tirgus piedāvās plašu puķu, krūmu un augļkoku stādu klāstu, kā arī kustoņu izstādi.

No pulksten 10:00, pēc pasākuma oficiālās atklāšanas, visus klātesošos uz tirdzniecības kuģa klāja sveiks un sagaidīs Liepājas Universitātes folkloras draugu kopa „Baļķi”, tiem sekos folkloras draugu kopa „Skandinieki”, grupa „Levīti”, kopa „Lāns”, bet pulksten 14:00 tirgus muzikālo programmu noslēgs folkloras un seno cīņu kopa „Vilkači”. Tāpat jautrību un kņadu tirgus placī uzturēs Rucavas lauku kapela „Paurupīte” un Kazdangas pūtēju orķestris.

Līvas tirgus Liepājā notiek kopš 2003. gada, kad tika svinēta Liepājas pilsētas vārda diena jeb 750. gadadiena kopš pirmo reizi vēstures dokumentos minēts Līvas ciema vārds. Savukārt no Līvas ciema ir attīstījusies Liepāja.

Pasākuma programma pieejama interneta mājas lapā www.liepaja2014.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!