Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes Ceļu policija uzņēmumam "Kurzemes ceļi" sastādīja protokolu par brauktuves pienācīgu neuzturēšanu Liepājas rajonā, kādēļ notika avārija, kas prasīja cilvēka dzīvību. Taču Liepājas Rajona padomes Administratīvā komisija uzskata, ka nav pamata uzņēmumu sodīt, jo nav konstatēti pārkāpumi, ziņo portāls “liepajniekiem.lv”.
Pagājušā gada nogalē, 27.decembrī, Liepājas rajonā uz Grobiņas – Tadaiķu ceļa notika satiksmes negadījums, kurā bojā gāja cilvēks – 58 gadus veca pasažiere.

Policija pēc traģiskās nelaimes ceļa uzturētājam sastādījusi protokolu. Kā stāstījis Liepājas Ceļu policijas priekšnieka vietnieks Ingus Ukstiņš, tajā pašā dienā uzņēmumam sastādīts protokols par to, ka brauktuve nebija nokaisīta ar pretslīdes materiāliem.

"Ceļš avārijas vietā bija tāds, ka uz tā nostāvēt nevarēja," stāstījis Ukstiņš. Un piebilst: "Izskatījās, ka brauktuve šajā vietā kopš ziemas sākuma vispār nav kaisīta."

Protokols sastādīts pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa – par autoceļu neuzturēšanu atbilstoši normatīvajiem aktiem, ja tiek apdraudēta satiksmes drošība. Likums par šādu pārkāpumu paredz vainīgo sodīt ar naudassodu: juridiskajām personām piemērojams sods no 500 līdz 5000 latiem (kā šajā gadījumā VAS "Kurzemes ceļi"), fiziskajām personām – no 50 līdz 250 latiem, norāda "liepajniekiem.lv".

Kā skaidrojis Ukstiņš, uzņēmuma vadītājs policijā iepazinies ar sastādīto protokolu un to parakstījis. Tālāk, kā to paredz likumdošana, protokols nosūtīts izskatīšanai Liepājas Rajona padomes Administratīvajai komisija.

Liepājas Rajona padomes Administratīvās komisijas sekretāre Laila Kivila paskaidroja, ka komisijas locekļi minēto lietu izskatījuši 31.janvāra sēdē. Iepazīstoties ar Ceļu policijas un "Kurzemes ceļu" iesniegtajiem dokumentiem un izvērtējot tos pēc atbilstošajiem normatīviem aktiem secināts, ka komisijai nav pamata sodīt ceļa uzturētājus, jo viņu rīcībā nav konstatēti pārkāpumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!