Sestdien, 6. jūnijā, notiks svinīga Zilā karoga pacelšana Liepājas Centrālajā un Dienvidrietumu pludmalē, kā arī pie Jahtu ostas, informē pilsētas dome.

Pēc tam, kad karogs būs uzvijies pie Glābšanas stacijas, dalībnieki pūtēju orķestra pavadībā dosies uz Dienvidrietumu pludmali, kur Vaiņodes ielas galā pie pludmales novērošanas torņa notiks noslēguma pasākums. Atsevišķa svētku sarīkojuma ietvaros Zilo karogu pacels Vecās ostmalas Promenādē pie Jahtu ostas.

"Zilais karogs ir pludmales kvalitātes apliecinājums. Tas nozīmē tīrību un kārtību, ko panākuši un turpina saudzēt liepājnieki. Mēs vēlamies parādīt, cik svarīga īstiem liepājniekiem ir pludmale," pasākuma ideju skaidro Liepājas domes Vides daļas vadītāja Dace Liepniece.

Svētkos labā noskaņojumā un īpaši šim gadījumam izvēlētā apģērbā no "puķu bērnu", t.i., hipiju laika, ir aicināts piedalīties ikviens pilsētnieks.

Liepājas pašvaldības pieteikumus Zilā karoga balvai izvērtēja nacionālā komisija, kura atzina, ka Liepājas peldvietās var droši atpūsties. Arī starptautiskā žūrija pieņēma pozitīvu lēmumu.

Nacionālā komisija atbalstīja peldvietu kvalitātes sertifikāta piešķiršanu Sporta un atpūtas takas "Beberliņi" peldvietai šī gada peldsezonā.

"Beberliņus" šogad nevarēja virzīt uz Zilā karoga balvu, jo pagājušā gada peldsezonā ir konstatētas vairākas neatbilstības ūdens kvalitātes normatīviem. Komisija ieteikusi noskaidrot peldvietas ūdens mikrobioloģiskā piesārņojuma iemeslus un novērst tā turpmāko izplatīšanos. Kā viens no iespējamiem risinājumiem ir palielināt tualešu skaitu peldvietā.

Šī ir devītā reize, kad Liepāja piesakās uz Zilā karoga žūrijas atzinību. Līdz šim karogs astoņas reizes ir piešķirts pilsētas Centrālajai pludmalei. Pērn karogs pirmo reizi tika piešķirts arī Dienvidrietumu pludmalei un peldvietai "Beberliņi" Karostā. Zilais karogs tika pacelts arī Liepājas jahtu ostā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!