Ja pašvaldība ļaus, tad Liepājas Reģionālā slimnīca trūcīgākajiem iedzīvotājiem varētu samazināt maksu par ārstēšanos stacionārā, piektdien raksta "Kurzemes vārds".

Laikraksts norāda, ka līdz ar martu par ārstēšanos slimnīcā diennaktī ir jāmaksā 12 latu iepriekšējo piecu vietā. Jau pirmajā marta nedēļā slimnīcā pacientu skaits sarucis par 25%, savukārt otrajā - par 22%.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Bārzdiņš skaidrojis, ka slimnieku skaits slimīcā nedrīkst sarukt tādēļ, ka cilvēkiem nav naudas medicīnas pakalpojumu apmaksai. Taču slimnīcas valdes loceklis izglītības un zinātnes lietās Ivars Krastiņš norādījis, ka tieši naudas trūkuma dēļ cilvēki jau trešajā dienā lūdz izrakstīt no slimnīcas, savukārt citi - ar "ātro palīdzību" atvestie - atsakās palikt slimnīcā.

Šogad vien pirmajos divos mēnešos pacienti par ārstēšanos slimnīcai ir palikuši parādā piecus tūkstošus latu.

Tādēļ slimnīca ir gatava ieviest kritērijus, kuri noteiktu tās pacientu grupas, kam par ārstēšanos būtu atlaides. Bārzdiņš atgādina, ka pirms 1. marta trūcīgajiem nebija jāmaksā par ārstēšanos, taču šobrīd arī viņiem ir jāmaksā puse no pacienta iemaksas - seši lati diennaktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!