Foto: Shutterstock

Cik Disnejlenda Parīzē ir burvīga un pasakaina, tik "Burj Al Babas" baismīga. Pilsēta atrodas visnotaļ skaistā vietā – Turcijas ziemeļrietumos kalnu pakājē netālu no Melnās jūras. Tajā slejas 732 miniatūras pilis, no kurām pabeigtas ir tikai 583. Gluži kā jebkurai spoku pilsētai pasaulē, arī šim apgabalam nepavisam nebija paredzēts šāds liktenis.

Bija iecerēts, ka "Burj Al Babas" būs īpaši grezna vieta, kas piedāvās baudīt karalisku dzīvesveidu ikvienam, kurš gatavs par savu mazo pili maksāt no 370 līdz 500 tūkstošiem ASV dolāru, vēsta "Architectural Digest". Vieta izvēlēta stratēģiski, jo turpat netālu esošā Mudurnu pilsēta tiek dēvēta par spa pilsētu, bet aptuveni trīs stundu attālumā atrodas arī Stambula. Muderna ir slavena ne tikai tūrisma iespēju dēļ, bet arī slavenās 600 gadus vecās mošejas un tradicionālo osmaņu stila ēku dēļ. Kas tad nogāja greizi?

"Burj Al Babas" cēla luksusa attīstītājs "Sarot Properties Group". Uzņēmums jau bija veiksmīgi īstenojis divus citus projektus šajā rajonā: divas viesnīcas, kurās iespējams baudīt termālos avotus. Nākamais projekts bija šī pilsētiņa. Mērķis pavisam vienkāršs – piesaistīt bagātniekus un paplašināt tūrisma piedāvājumu ārpus Turcijas galvaspilsētas, vēsta "Business Insider". Pat pašreizējā stāvoklī pilsētas vīzija joprojām ir acīmredzama: Eiropas greznība Tuvajos Austrumos. Nu tā kļuvusi par vienu no episkākajām spoku pilsētām pasaulē, un vienīgie tās iedzīvotāji ir klaiņojošie kaķi un suņi, vēsta "Atlas Obscura".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!