Liepājas centra ielās turpmāk piektdienās būs sastopami mīmi.
Liepājas Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Hmieļevska aģentūrai BNS pavēstīja, ka jau pagājušās nedēļas nogalē Liepājas centrā pilsētniekus un viesus pārsteidza un iepriecināja divi mīmi - smokingā tērpts klauns, kurš atgādināja Čārliju Čaplinu, un viņa draudzene balerīna.

Apkārtējiem par prieku mīmi rādīja gan mīlestības, gan greizsirdības scēnas, nekautrējoties tajās iesaistīt arī garāmgājējus, un apspēlēja gan vidē redzamos objektus, gan sadzīviskas situācijas.

Arī šopiektdien un turpmākajās jūlija un augusta piektdienās no pulksten 12 Rožu laukumā, Zivju ielā un Tirgoņu ielas galā varēs sastapt mīmus - Kultūras pārvaldes atbalstītā projekta "Mīmi Liepājas ielās" dalībniekus - Skumjo Arlekīnu, Balerīnu un Čaplinu. Ik piektdienu pusotru stundu mīmi izspēlēs dažādas improvizācijas ar plastikas un pantomīmas elementiem.

"Salīdzinot ar laiku pirms diviem gadiem, var just, ka liepājnieki ir auguši un kļuvuši atbrīvotāki. Lielākā daļa sastapto cilvēku bija priecīgi, lustīgi un ļāvās jokiem, daudz nedomājot. Tomēr jutām, ka mīmu darbošanās pilsētas ielās un skvēros, kas daudzviet Eiropas pilsētās ir tik pierasta, liepājniekus pārsteidza", pēc pirmā iznāciena secināja biedrības "Cietokšņa kopiena" valdes priekšsēdētāja un cirka studijas "Beztemata" vadītāja Solvita Sudmale.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!