Liepājas dome ir gatava palielināt kredītu garantijas namu pārvaldēm SIA "Jaunliepāja" un "Karosta" līdz 500 000 latu, lai tās varētu norēķināties par vairākus gadus uzkrātajiem parādiem AS "Liepājas siltumam", bet pēdējais - norēķināties ar AS "Latvijas gāze" (LG), aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.
Viņš skaidroja, ka pašvaldība šodien "Liepājas siltuma" kreditoru sapulcē izteikusi gatavību dot garantiju par šādu naudas summu, bet tikai tādā gadījumā, ja LG atkāpsies no striktās nostājas "Liepājas siltuma" parādu jautājumā un piekritīs elastīgākai sarunu politikai.

Ja "Latvijas gāze" pārtrauks gāzes padevi maksātnespējīgajai AS "Liepājas siltums", 28.jūlijā notiks "Liepājas siltuma" kreditoru ārkārtas sapulce, kurā lems par uzņēmuma sanācijas procesa tālāko risinājumu, sacīja Štāls.

"Nav izslēgts, ka lieta var nonākt arī līdz bankrotam," teica Štāls, piebilstot, ka šāds notikumu scenārijs gan ļoti neapmierinātu vienu no "Liepājas siltuma" kreditoriem - AS "Latvijas Unibanka". Ja LG piekritīs elastīgākai sarunu pieejai, "Liepājas siltums" plāno segt mazāk nekā 800 000 latu parādu pilnībā līdz apkures sezonai rudenī.

"Galvenais ir tagad nogaidīt, kāda būs LG reakcija," teica Štāls.

Jau ziņots, ka "Latvijas gāze" rīt, 21.jūlijā, plāno pilnībā pārtraukt gāzes padevi maksātnespējīgajai AS "Liepājas siltums", kuras parāds LG ir aptuveni 800 000 latu. "Liepājas siltums" vairākkārt ticis brīdināts par to, ka gāzes padeve tiks pārtraukta, ja uzņēmums nesamaksās parādu vai nesniegs kādas garantijas.

Viņš norādīja, ka līdz šim LG ir bijusi pretimnākoša, taču patlaban parāda summa ir pārāk liela. LG bažījās, ka šī summa arvien pieaugs, ja gāzes padeve tiks turpināta. "Liepājas siltums" piedāvājis risinājumu par parāda atmaksu 400 000 latu apmērā, tomēr gāzes kompānijai tas neesot pieņemams, jo tā ir tikai puse no parāda summas.

Kā aģentūrai LETA sacīja LG preses sekretārs Vinsents Makaris, rīt, 21.jūlijā, uzņēmuma valde iepazīsies ar Liepājas domes piedāvājumu un pēc tam lems, vai gāzes padeve pilsētai tiks atslēgta vai nē.

Jau ziņots, ka "Jaunliepājas" un "Karosta" parāds "Liepājas siltumam" izveidojās pirms vairākiem gadiem, kad namu pārvaldes kā starpnieces no iedzīvotājiem iekasēja naudu par patērēto siltumenerģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!