Sestdien, 22. septembrī, Liepājas lidostas personāls reisā Liepāja – Rīga fiksēja 20 000. pasažieri – tieši tik daudz klientu šogad jau apkalpojusi Liepājas lidosta. Šis ir kopīgais pasažieru skaits, kas apkalpots gan čarterreisos, gan regulārajos lidojumos, kas no un uz Liepājas lidostu notiek kopš 7. maija. 20 000. pasažieris saņems dāvanu karti lidojumam divām personām reisā Rīga – Liepāja – Rīga.
Par 20 000. Liepājas lidostas apkalpoto pasažieri šogad kļuva 25 gadus vecais Ģirts Milgrāvis no Rīgas. Viņš ir projektu vadītājs kādā finanšu konsultāciju firmā. Ģirts uz Liepāju bija atbraucis kopā ar draugiem atpūsties un izdomājis atpakaļ doties tieši ar lidmašīnu.

"No Liepājas uz Rīgu lidoju pirmo reizi – vienkārši bija ļoti pievilcīga biļetes cena, tikai septiņi lati. Lidojums ļāva ietaupīt laiku. Autobusā būtu jāpavada trīs stundas, bet lidmašīnā pagāja pusstunda. Draugi bija internetā iegādājušies vēl lētākas biļetes," sajūsmināts stāsta Ģirts.

Viņam lidot iznākot vismaz trīs četras reizes gadā, parasti darba darīšanās. Pirms tam Ģirts Liepājas lidostas pakalpojumus izmantojis lidojumam uz Hamburgu. Šis reiss arī bijis pievilcīgs biļetes cenas dēļ.

20 000. pasažierim dāvanu karti lidojumam divām personām reisā Rīga – Liepāja – Rīga ir piešķīrusi Liepājas pilsētas Dome un Liepājas lidosta.

7. septembrī apritēja četri mēneši, kopš aviokompānija "air Baltic" atsāka regulārus avioreisus starp galvaspilsētu un Liepāju. Lidojumi notiek darba dienās, bet no 11. augusta arī sestdienās un svētdienās. Kopš 9. jūnija "air Baltic" no Liepājas lidostas veic arī tiešos regulāros reisus uz Kopenhāgenu un Hamburgu. Lidojumi uz Hamburgu un Kopenhāgenu notiek katru dienu līdz 27. oktobrim. Biļetes var iegādāties tūrisma aģentūrās, internetā vai arī uz vietas lidostā, vēlākais, pusotru stundu pirms reisa.

Visā 2006. gadā Liepājas lidostā apkalpoti tikai 1574 pasažieri. Pērn no maija līdz septembrim četras reizes nedēļā lidoja "air Baltic" reiss Rīga – Liepāja – Rīga un bija arī čarterreisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!