Liepājas lidostā šogad varētu apkalpot 80 000 pasažieru, šodien, Liepājā atklājot "airBaltic" Liepājas biroju, sacīja aviosabiedrības prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.
Pēc viņa teiktā, Liepājas lidostas kopējais potenciāls esot miljons pasažieru gadā.

Fliks pastāstīja, ka "airBaltic" uz Liepāju šogad atklās vēl vienu iekšzemes reisu Rīga-Liepāja-Rīga. Reisu atklās aprīlī, un tas galvenokārt būs paredzēts biznesa cilvēkiem, kuriem agri no Liepājas jāierodas uz kādu sanāksmi Rīgā, bet ap pusdienlaiku jālido atpakaļ uz Liepāju. Fliks sacīja, ka šiem cilvēkiem izdevīgāk būs izmantot lidmašīnu, nevis autotransportu.

Patlaban starp Rīgu un Liepāju lidojumi notiek divas reizes dienā - no rīta un vakarā.

Šogad no Liepājas varētu tikt atklāti lidojumi uz Somijas galvaspilsētu Helsinkiem, Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu, Krievijas galvaspilsētu Maskavu un Sanktpēterburgu, kā arī Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku. Tomēr Fliks šādu iespēju noliedza.

Savukārt SIA "Aviasabiedrība Liepāja", kas apsaimnieko Liepājas lidostu, valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks pavēstīja, ka līdz Liepājas un Daugavpils lidostu apvienošanai vienā uzņēmumā ar Rīgas lidostu Liepājas lidostas infrastruktūras uzlabošanā nekādus kapitālieguldījumus neveiks.

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" patlaban veic lidojumus starp Rīgu un Liepāju, kā arī starp Liepāju un Dānijas galvaspilsētu Kopenhāgenu un Liepāju un Vācijas pilsētu Hamburgu.

Otrdien Latvijas aviosabiedrības "airBaltic" pārstāvji atklāja kompānijas reģionālo biroju Liepājā, biznesa centrā "Romas dārzs". Līdz ar to aviokompānijas pakalpojumi kļūs ērtāk pieejami Kurzemes un Lietuvas ziemeļrietumu reģiona iedzīvotājiem.

Pagājušā gada novembrī "airBaltic" atklāja reģionālo biroju Daugavpilī, savukārt šī gada februāra sākumā "Reval Hotel Latvija" savas durvis apmeklētājiem vēra otrais aviokompānijas tirdzniecības un konsultāciju birojs Rīgā.

"airBaltic" reģionālajos birojos ir iespējams saņemt informāciju par pakalpojumiem, iegādāties aviobiļetes, veikt pasažieru vārdu, lidojumu datuma un maršruta maiņu, samaksāt par bagāžas pārvadājumiem, saņemt "Eurobonus" programmas apkalpošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!