Foto: LETA

Liepājas mērs Uldis Sesks pateicies operatīvajiem dienestiem, kuru darbs palīdzējis nosargāt Liepāju no poļu futbola komandas "Legia" līdzjutējiem, kuri ceturtdien ālējās pilsētā, portālu "Delfi" informēja domes pārstāve Ieva Gaile-Gulbiņa.

Ceturtdien Liepājā iebrauca aptuveni pusotrs tūkstotis poļu fanu, lai atbalstītu savu komandu spēlē ar futbola klubu "Liepājas metalurgs".

Sesks iepriekš bija vērsies pie Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes, prasot sniegt Liepājai atbalstu, iesaistot papildspēkus. Lūgta iespēja saņemt policijas specvienības palīdzību, tāpat uzrunāta muitas kriminālpolicijas un robežsardzes vadība, lai pastiprinātu kontroli uz Latvijas-Lietuvas robežas. Domē norāda, ka pirms spēles notika ļoti rūpīgs plānošanas un preventīvais darbs.

"Pateicoties operatīvo dienestu preventīvajiem pasākumiem un pastiprinātajam drošības režīmam gan pirms futbola spēles, gan spēles laikā, gan pēc spēles, nodarītie kaitējumi nav tik lieli, cik tie varēja būt," uzsver domē.

Liepājas Komunālā pārvalde piektdienas rītā, apsekojot teritoriju, konstatēja, ka pludmalē ir apzīmētas piecas pārģērbšanās kabīnes, viens soliņš, kā arī daži soliņi, kas atrodas uz takas, kas ved uz pieminekli bojāgājušiem zvejniekiem un jūrniekiem. Kūrmājas prospekta galā ar uzlīmēm ir aplīmēts Zilā karoga pludmales informatīvais stends.

"Šāda fanu ālēšanās ir apkaunojums sportam, un varu par to izteikt dziļu nožēlu," komentē Sesks. Viņš pasakās visiem - Valsts policijas, Liepājas pašvaldības policijas, zemessardzes, robežsardzes, ugunsdzēsības dienesta un muitas darbiniekiem, kā mediķiem -, kuri gādāja par maksimālu drošību un kārtību. "Īpašs paldies Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšniekam Gintam Ešenvaldam, kurš bija centrālais spēks drošības pasākumu organizēšanā un plānošanā," pateicies Sesks.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Liepājā aizturēti 16 futbola fani - gan poļi, gan vietējie iedzīvotāji. Lielākoties cilvēki apzīmējuši ēkas, spridzinājuši petardes un dūrušu auto riepas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!